Најновије

Русија жели серијску производњу хеликоптера који ће летети брже од 500 километара на сат

Руска војна индустрија – по наруџби Министарства одбране РФ – ради на конструкцији и производњи „перспективног супербрзог хеликоптера”.
Илустрација (Фото: РИА Новости)

Илустрација (Фото: РИА Новости)

Главнокомандујући руским Ваздушно-космичким снагама – генерал-пуковник Виктор Бондарев – тим поводом је открио: „Ради се пуном паром. Први такав хеликоптер треба да полети 2018-те. Сва тестирања треба да буду завршена до 2021-ве, а серијска производња да започне 2022-ге године. Наш нови хеликоптер треба да развија брзине до 500 километара на сат”. Бондарев је још указао: „То није све. Конструкторима је 500 километара на сат постављено као задатак. Али, ако буде и више – то ће нас додатно обрадовати. Тај хеликоптер ће, иначе, бити у стању да решава све задатке које сада решавају хеликоптери из породица Ка и МИ”. Над хеликоптером истовремено раде две највеће и у свету најопознатије руске хеликоптерске фирме „Камов” и „Миљ”. Чије решење буде оцењено као боље – та ће га и производити.
Прочитајте још:Александар Захарченко открио: Неће бити референдума о ступању ДНР у састав Русије!Порошенко са 2.000 наоужаних људи појачава одбрану Кијева: На улицама оклопна возила
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА