Најновије

Мигранти пробили кордон хрватске полиције, један од миграната узвикивао "Све ћу да вас побијем" (ВИДЕО)

Код граничног прелаза Шид — Товарник избеглице пробиле кордон хрватске полиције, која их је сместила у ограђени простор. Мигранти који из Србије прелазе у Хрватску долазе на подручје Товарника, Илока и Батине.Досад је у Хрватску стигло више од 6.000 избеглица.
Мигранти пробијају кордон (Фото: Принтскрин)

Мигранти пробијају кордон (Фото: Принтскрин)

Ситуација у Товарнику је драматична, јер је полиција поставила кордон како би лакше могла да контролише избеглице који последњих сати стижу у све већем броју, јавља извештач РТС-а са лица места. Избеглице су након сат времена успеле да пробију кордон и дођу до аутобуса којима би требало да се превезу до најближег регистрационог центра. Портпаролка полиције Катарина Зорић апеловала је на грађане Товарника да помогну избеглицама, јер, како је додала, Црвени крст не успева да контролише ситуацију. Група од око 250 миграната који су изгубили стрпљење, нешто пре 13 часова кренула је пешке пругом у покушају да напусти станицу у Товарнику. Полиција их је зауставила после седамдесетак метара и без употребе силе их вратила натраг. Мигрантима из Сирије, Ирака и Авганистана, који су преплавили железничку станицу у Товарнику, активисти Црвеног крста, УНХЦР и друге хуманитарне организације деле храну, воће и воду, а обезбеђена им је и лекарска помоћ. За мигранте су обезбеђене и цистерне са водом, као и тоалети.  Око 500 избеглица које су данас смештене у хотел "Порин" у загребачком насељу Дугаве почело је протесте јер не желе да остану у Хрватској. У једном тренутку из хотела је истрчао један азилант наг до појаса вичући "Све ћу да вас побијем!" и бацио камен према новинарима. Камен је погодио сниматеље Мреже ТВ и ХТВ-а. Азилант је свладан, а интервентни полицајци одвели су га у хотел. Избеглице које су стигле у хотел "Порин" новинарима поручују да желе да оду, јер су непожељни, они бацају намештај, кревете и металне конструкције кроз прозор и вичу "Слобода, слобода". Такође бацају ролне WЦ папира и шаљу јасне поруке да свој пут намеравају да наставе и да у Хрватској не желе да остану, а спомињу и немачку канцеларку Ангелу Меркел.
Прочитајте још:Високи комесар УН затражио у Европском парламенту: Србија центар за избеглицеНА ХОРГОШУ ПРАВИ РАТ: Повређене стотине миграната, међу њима и деца (ФОТО/ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА