Најновије

НАТО ОПЕТ ПОРАЖЕН: Русија прави "Свевидеће око"

МОСКВА - Руска армија ће ускоро направити високотехнолошки дрон који премашује постојеће технологије надгледања неколико пута, пише руска новинска агенција РИА Новости.
Око (Фото: Pixabay)

Око (Фото: Pixabay)

Систем новог дрона који носи назив "Свевидеће око" користи специјалне технологије базиране на електромагнетним зрачењима, каже Сергеј Скоков, заменик генералног директора Опште машинске корпорације. "Технологија обраде хиперспектралних података ће нам омогућити потпуно нови приступ у надгледању површине Земље. Унапређено ће бити све неколико пута. Моћи ћемо да видимо све на хоризонту без обзира што непријатељ покушава да се сакрије или да нас обмане." - каже Скоков. Скоков је објаснио да ће путем новог модула и нове беспилотне летелице моћи да се разликују лажни од правих објеката, маскирна трава од праве и слично. По свему судећи, и на пољу беспилотних летелица, Русија ће доминирати над НАТО алијансом, а све чешћа упозорења званичника НАТО алијансе и Пентагона да Русија и Кина постепено престижу САД у многим сферама наоружања и безбедности и више су него на месту.
Прочитајте још:БЛАМ: Погледајте како је водитељка назвала Владимира Путина! (ВИДЕО)АМЕРИЧКИ ПОГЛЕД: Зашто је састанак Путин-Обама био лоша идеја
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА