Najnovije

NATO OPET PORAŽEN: Rusija pravi "Svevideće oko"

MOSKVA - Ruska armija će uskoro napraviti visokotehnološki dron koji premašuje postojeće tehnologije nadgledanja nekoliko puta, piše ruska novinska agencija RIA Novosti.
Oko (Foto: Pixabay)

Oko (Foto: Pixabay)

Sistem novog drona koji nosi naziv "Svevideće oko" koristi specijalne tehnologije bazirane na elektromagnetnim zračenjima, kaže Sergej Skokov, zamenik generalnog direktora Opšte mašinske korporacije. "Tehnologija obrade hiperspektralnih podataka će nam omogućiti potpuno novi pristup u nadgledanju površine Zemlje. Unapređeno će biti sve nekoliko puta. Moći ćemo da vidimo sve na horizontu bez obzira što neprijatelj pokušava da se sakrije ili da nas obmane." - kaže Skokov. Skokov je objasnio da će putem novog modula i nove bespilotne letelice moći da se razlikuju lažni od pravih objekata, maskirna trava od prave i slično. Po svemu sudeći, i na polju bespilotnih letelica, Rusija će dominirati nad NATO alijansom, a sve češća upozorenja zvaničnika NATO alijanse i Pentagona da Rusija i Kina postepeno prestižu SAD u mnogim sferama naoružanja i bezbednosti i više su nego na mestu.
Pročitajte još:BLAM: Pogledajte kako je voditeljka nazvala Vladimira Putina! (VIDEO)AMERIČKI POGLED: Zašto je sastanak Putin-Obama bio loša ideja
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA