Најновије

До сада невиђено: Београдски бенд снимио химну европских патолога (ВИДЕО)

Један од најпознатијих београдских бендова Плутониа који је познат домаћој публици по сјајним рок свиркама компоновао је химну европских патолога. Куриорзитет је то што је и лидер овог бенда Златко Бокун такође лекар, хирург КБЦ Звездара. Стихове за ову нумеру написале су проф. др Сања Миленковић, КБЦ Земун, председник Удружења патолога и цитолога Србије и др Зорана Вукашиновић , шеф лабораторије Службе за патологију, КБЦ Земун.
Плутониа (Фото: Игор Костић)

Плутониа (Фото: Игор Костић)

“Мотив нам је био да искорачимо из стандарда, да конгрес у Београду буде запамћен као различит, а песма је наставак нашег рада на промоцији патологије у јавности,јер смо ми много више од обдукција и форензике на које људи прво помисле кад се помене патологија.” каже др Зорана Вукашиновић , шеф лабораторије Службе за патологију КБЦ Земун. “Компоновање Оде патологији је био изазов јер је наш музички израз мало другачији али је идеја била сјајна и као бенду нам је велика част што смо добили прилику да будемо аутори химне од европског значаја а истовремено сам као лекар спојио своје две највеће љубави- музику и медицину на креативан начин” објашњава лидер бенда Др Бокун овај занимљиви музичко-медицински искорак. У Београду је од 4-9. септембра одржан 27-ми Европски конгрес патолога са учешћем преко 2000 званица махом из иностранства. Поред бројних научних радова, учесници су имали прилику да чују и нешто што до сада није било уобичајено за ову врсту скупова: Оду патологији, песму која је већ постала неформална химна европских патолога а коју је компоновао и одсвирао перспективни домаћи рок бенд Плутониа у маниру рок великана осамдесетих. И док бенд Плутониа вредно ради на новим песмама, Оду патологији можете послушати на следећем линку:
Прочитајте још:ОВУ ПЕСМУ ИЗ 90-ИХ ОБОЖАВАТЕ И ДАНАС: Али сигурно не знате која певачица заправо пева „Очи боје дуге“ (ВИДЕО)
Извор:Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА