Najnovije

Do sada neviđeno: Beogradski bend snimio himnu evropskih patologa (VIDEO)

Jedan od najpoznatijih beogradskih bendova Plutonia koji je poznat domaćoj publici po sjajnim rok svirkama komponovao je himnu evropskih patologa. Kuriorzitet je to što je i lider ovog benda Zlatko Bokun takođe lekar, hirurg KBC Zvezdara. Stihove za ovu numeru napisale su prof. dr Sanja Milenković, KBC Zemun, predsednik Udruženja patologa i citologa Srbije i dr Zorana Vukašinović , šef laboratorije Službe za patologiju, KBC Zemun.
Plutonia (Foto: Igor Kostić)

Plutonia (Foto: Igor Kostić)

“Motiv nam je bio da iskoračimo iz standarda, da kongres u Beogradu bude zapamćen kao različit, a pesma je nastavak našeg rada na promociji patologije u javnosti,jer smo mi mnogo više od obdukcija i forenzike na koje ljudi prvo pomisle kad se pomene patologija.” kaže dr Zorana Vukašinović , šef laboratorije Službe za patologiju KBC Zemun. “Komponovanje Ode patologiji je bio izazov jer je naš muzički izraz malo drugačiji ali je ideja bila sjajna i kao bendu nam je velika čast što smo dobili priliku da budemo autori himne od evropskog značaja a istovremeno sam kao lekar spojio svoje dve najveće ljubavi- muziku i medicinu na kreativan način” objašnjava lider benda Dr Bokun ovaj zanimljivi muzičko-medicinski iskorak. U Beogradu je od 4-9. septembra održan 27-mi Evropski kongres patologa sa učešćem preko 2000 zvanica mahom iz inostranstva. Pored brojnih naučnih radova, učesnici su imali priliku da čuju i nešto što do sada nije bilo uobičajeno za ovu vrstu skupova: Odu patologiji, pesmu koja je već postala neformalna himna evropskih patologa a koju je komponovao i odsvirao perspektivni domaći rok bend Plutonia u maniru rok velikana osamdesetih. I dok bend Plutonia vredno radi na novim pesmama, Odu patologiji možete poslušati na sledećem linku:
Pročitajte još:OVU PESMU IZ 90-IH OBOŽAVATE I DANAS: Ali sigurno ne znate koja pevačica zapravo peva „Oči boje duge“ (VIDEO)
Izvor:Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA