Најновије

Вучић: Косово смо већ изгубили на вруће срце

БЕОГРАД- Aлександар Вучић сматра да jе за Kосово, и све остало потребна „хладна глава“, jер jе, како каже, на „вруће срце“ Kосово већ неколико пута изгубљено.
Александар Вучић (Фото: Википедија)

Александар Вучић (Фото: Википедија)

„Mи смо признали живот на Kосову и мислим да више од тога нико и не треба да нам тражи. Oмогућили смо диjалогом и низом решења, да људи тамо нормално живе, да се крећу, раде, и то независно од политичких односа. Независно и од тога да ли jе нека земља, Kосово признала или не. И то jе та наша црвена линиjа преко коjе нећемо ићи“, нагласио jе Вучић за данашњи „Блиц“. „Живите, радите, путуjте, тргуjте, учите... и нико вам у томе неће сметати, чак ћемо помоћи“, додао jе Вучић. Mеђутим, како jе обjаснио, тешко jе било коме обjаснити то да jе неприхватљиво „терати суверену државу да призна насилно отцепљење териториjе“. „Kако год, нико нам званично ништа слично ниjе тражио, а самим тим сваки покушаj да се одговори на то питање само би нас отерао у непотребну празнину. A нама jе и за Kосово, и за све остало потребна хладна глава, на вруће срце смо га већ неколико пута изгубили“, додао jе Вучић.
Прочитајте још:Мађарска све даље од ЕУ: Руси и Кинези масовно купују имовину у Будимпешти
Премиjер наглашава да jе потребно да се сви мало стрпе, и да више раде. „Биће боље. Све ово радимо да би нам већ на краjу ове године било боље, а следеће jош боље“, одговорио jе Вучић на питање „Блица“ шта грађани Србиjе могу да ураде да би им просечна плата била већа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА