Најновије

Звезда пред више од 18.000 навијача започела трку за европску кошаркашку титулу

БЕОГРД - Звезда је изгубила, али далеко од тога да је разочарала, напротив. Црвено-бели у 26. минуту водили 43:42, али су гости преокренули серијом од 0:14.
КК Црвена Звезда (Фото: freeimages.com)

КК Црвена Звезда (Фото: freeimages.com)

Новогодишњи поклон, који су кошаркаши Звезде пожелели на почетку сезоне, уручен им је већ 2. јануара. У крцатој Комбанк арени почели су учешће у Топ 16 фази и то утакмицом против мадридског Реала. Изабраници Дејана Радоњића дали су све од себе, две и по четвртине били потпуно равноправни вицешампиону Европе, али су Реалу била довољна три минута препознатљиве, врхунске игре, да у комбинацији са нервозом и непрецизношћу црвено-белих "преломи" утакмицу. Црвена звезда Телеком - Реал Мадрид 72:79 (12:15, 19:19, 14:24, 27:21), пред 18.290 људи! Као дебитант у најјачој конкуренцији, дуго је играла тако да је деловало да има реалну шансу за победу - што би ипак било велико изненађење - а када је Реал у 32. минуту отишао на максималних 47:65, није дозволила себи резултатски дебакл, као ни против Олимпијакоса у првој фази такмичења, на истом паркету. Бранко Лазић и Јака Блажич тројкама су смањили на само 72:77, одличан у последњој четвртини био је и Маик Цирбес, али остало је премало времена да се нешто битније промени. Шансу да покажу шта су научили из овог пораза имаће наредног четвртка, против Макабија у Тел Авиву, али пре тога иду у Љубљану, да против Олимпије (недеља, 19.00) бране стопроцентни скор у АБА лиги. Звезда: Цирбес 13 (6ск), Митровић 13 (3ас), Калинић 10 (6ск, 7ас), Марјановић 9 (7ск), Лазић 8, Џенкинс 7, Блажич 6, Вилијамс 3, Јовић 3 (9ас), Дангубић, Ребић, Тејић. Рел: Фернандез 15 (6ск, 4ас), Рејес 13, Родригез 12 (7ас, 4изг), Ноћиони 9 (5ск), Бурусис 6, Љуљ 5 (4ск, 9ас), Риверс 5, Слотер 4, Мачиулис 4, Ајон 4, Керол 2, Кампацо. Осим што су ветерани "краљевског клуба" потврдили класу и што је Реал одлично зауставио "осовину" Звездиног напада Вилијамс - Марјановић, црвено-бели су поражени и захваљујући сопственом неискуству на овом нивоу такмичења. Добро се видело који тим игра утакмицу свим срцем, а коме је ово "хиљадита" утакмица сличног типа. Два пута су серијама од 9:0 прелазили у вођство (21:20 у 14. минуту и 40:38 у 25. минуту), али након тога нису успевали да стабилизују игру и стрпљивијим нападом избегну грешке, које су гости користили да узврате и угасе "моментум" Калинића, Џенкинса и другова. Чинили су то како лаганим поенима под кошем, тако и карактеристичним тројкама из трка, на које се Руди Фернандез и остали одлучују без двоумљења. Реал је у другој четвртини одговорио серијом од 0:8 (21:28), док је у трећој након краће "клацкалице" и Вилијамсових 1/3 са линије слободних бацања за 43:42, уследила серија од 0:14 и преломно вођство од 43:56 у 30. минуту. Та серија почела је са два спорна фаула, досуђена Калинићу и Лазићу, која су изнервирала публику, а уједно оборила концентрацију кошаркашима Звезде. На кратко, али и довољно дуго да Реал одради оно што добро зна. Након тога су "краљеви" заиграли са много самопоуздања, чак и њихови центри су погађали шутеве са дистанце и, објективно, нису ни дали црвено-белима шансу за преокрет.
Прочитајте још:Кошаркаши Звезде рекордери(ВИДЕО) „Делије“ најбољи навијачи на свету у 2014. години!(ФОТО) Погледајте како су Делије испуниле празан Пионир!
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА