Најновије

НИМАЛО НАИВНО: 3.000 потенцијалних терориста и Бих, а политичари их штите!

САРАЈЕВО - Бројна упозорења, попут неколико пута понављане изјаве званичника Обавештајно сигурносне агенције (ОСА) Алмира Џуве да у БиХ постоји 3.000 потенцијалних терориста, указује на то да је БиХ буре барута када је реч о тероризму. У БиХ, оваквој каква јесте, једноставно није могуће надзирати толики број потенцијалних терориста.
Босна: Буре барута (Илустрација: Правда)

Босна: Буре барута (Илустрација: Правда)

Министар цивилних послова БиХ и вишегодишњи високи званичник југословенске обавештајне службе Средоје Новић рекао је у интервјуу за новине Пресс РС од уторка да БиХ прете терористички напади и да се у политичким структурама те земље налазе особе које подупиру тероризам. "У политичким структурама БиХ позиционирао се добар број људи који не само да подржава, већ су укључени у структуре потенцијалних терориста", рекао је Новић. Он је појаснио да је обавештајна агенција у БиХ пре пет година располагала информацијама како део екстремиста жели да се прикључи у структуре политичких странака и институција власти, али тврди да по том питању ништа није предузето. "Они су свој циљ остварили, а да власти готово нису мрднуле прстом да то спрече", додао је Новић, наводећи да челни људи из безбедносних служби страхују од екстремиста блиских режимиму у Босни али и државама из којих се регрутују терористи. "Бројна упозорења, попут неколико пута понављане изјаве званичника Обавештајно сигурносне агенције (ОСА) Алмира Џуве да у БиХ постоји 3.000 потенцијалних терориста, указује на то да је БиХ буре барута када је реч о тероризму. У БиХ, оваквој каква јесте, једноставно није могуће надзирати толики број потенцијалних терориста и плашим се да ће се БиХ врло брзо суочити с веома озбиљним проблемима", истакао је Новић. Он је изразио сумњу и да је противљење дела босанских странака да се измени закон о пребивалишту и боравишту грађана мотивисан тиме да би се “потенцијалним терористима, спавачима и обавештајцима из исламских земаља” омогућило да се пријаве на било коју адресу укључујући чак и државно председништво или седиште верске организације.
Прочитајте још:Француска полиција спречила терористички напад 5 руских држављанина пореклом са КавказаСрбија у врху по степену угрожености од исламског тероризмаМуниција из БиХ коришћена у терористичком нападу на Париз
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА