Најновије

Двери оштро против уџбеника о сексуалном образовању

БЕОГРАД- Покрет Двери изричито је против тога да панчевачке средње школе буду у пилот-пројекту "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу", јер се у уџбенику који се користи током предавања уопште не говори о здравственом васпитању, већ се промовишу друге вредности.
Двери против новог уџбеника (Фото: Двери)

Двери против новог уџбеника (Фото: Двери)

Пред сам почетак реализације огледног пројекта “Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу”, Покрајински секретаријат за спорт и омладину издао је приручник из кога ће 1200 ђака у 40 одељења током школске 2013/14 у десет средњих војвођанских школа (пет гимназија и пет стручних средних школа) имати прилику да уче о свом репродуктивном здрављу. – Обично се увек ставља акценат на инфекције и полно преносиве болести, а ми смо хтеле да укажемо кроз овај приручник и на оне лепе моменте у животу младих као што је заљубљивање и љубав. Такође, бавиле смо се не само анатомијом полних органа, већ и психолошким стварима, као што су када је тренутак када треба рећи не, како да прихватимо своје тело и још доста разних тема – истакла је једна од професорки која је радила на уџбенику, Александра Капамаџија. Међутим, покрет “Двери” изричито је против тога да панчевачке средње школе буду у овом пилот-пројекту. По њиховом мишљењу, у поменутом уџбенику који се користи током предавања уопште се не говори о здравственом васпитању, него се промовишу сасвим друге вредности па и хомосексуализам. Покрет “Двери” због тога и новца који је на то потрошен тражи смену покрајинске секретарке Маринике Тепић, пише “РТВ Панчево”.
Прочитајте још:Огњен Амиџић купио 54 хиљаде пратилаца на Твитеру!?
– Иза наслова “Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу” се крије промоција хомосексуализма. Уопште се не говори о здравственом васпитању у оном смислу у ком деца треба да се образују. Покрет “Двери” јесте за здравствено образовање, али у потпуно другом облику. Сви релевантни чиниоци, стручњаци, јавност морају бити укључени у прављење озбиљног предмета како би деца што боље била упозната са свим проблемима са којима се срећу у друштву. Хоћемо да покажемо и да се крши Устав – нису питани ни национални савети, није добијена дозвола родитеља да деца похађају овакав предмет – рекао је Милутин Милић, члан Повереништва Покрета Двери у Панчеву. Милић тврди да Покрајински секретаријат за омладину и спорт није добио сагласност Министаства просвете да уведе нови предмет, а не постоји сагласност ни Националног просветног савета за уџбеник, као ни да родитељи нису питани. Према интернет сајту покрета “Двери”, у уџбенику стоје неке од следећих ствари: “Људи могу имати више од једне везе истовремено”, “Хомосексуалност је романтична и позитивна варијација људске сексуалности“, “Не постоје препоруке ни границе када се може најраније почети са сексуалним односом.У данашње време разне земље имају различите норме. Најнижа је у Холандији, и износи 12 година”. Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА