Најновије

Њу Делхи: "Обама, склањај руке с Индије!"

ЊУ ДЕЛХИ – Комунистичке партије у Индији одржале су данас протестни скуп на коме је спаљена лутка са ликом председника САД Барака Обаме уочи његове посете Њу Делхију.
Њу Делхи (Фото: layoverguide.com)

Њу Делхи (Фото: layoverguide.com)

„Барак Обама, склањај руке с Индије”, узвикивало је близу 100 демонстраната током марша у Њу Делхију. Један од демонстраната је рекао да је Обамина посета Индији, која почиње у недељу, усмерена на изградњу војне алијансе са Њу Делхијем, иако Вашингтон говори о јачању политичких и економских веза, пренео је АП. Водећа Комунистичка партија Индије и Комунистичка партија Индије (Марксисти) снажно се противе споразуму о цивилној нуклеарној трговини између две државе потписаном 2008. године. Партије се противе било каквој измени у закону о обавезама Индије који спречава америчке компаније да остваре профит на основу споразума.
Прочитајте још:Српске фирме сутра у Емиратима
Лидер комуниста Пракаш Карат оптужио је владу премијера Нарендре Модија да покушава да пронађе начин да заобиђе закон како би помогла америчким компанијама. Обама ће у Њу Делхи допутовати сутра у тродневну посету ради разговора са премијером Нарендром Модијем и учешћа на паради поводом Дана републике у понедељак. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА