Најновије

ДС се огласио поводом страначког запошљавања у Новом Саду

БЕОГРАД- Закон о забрани запошљавања у јавном сектору, усвојен у Скупштини Србије 6. децембра 2013. године, не важи за Српску напредну странку и градску власт у Новом Саду! Новосадско Јавно предузеће „Урбанизам“ запослило је шесторо људи већ током 2014. – прве године примене Закона – а у 2015. планира још троје, па ће то јавно предузеће имати 123 радника, што је за невероватних 25 посто више него пре две године, када су Српска напредна странка и њени партнери преузели власт у граду. За „дивљење“ су и зараде у „Урбанизму“, чији је просечан бруто износ лане био чак 95.650 динара- саопштила је данас ДС- Нови Сад.
Демократска странка ( Фото: ДС )

Демократска странка ( Фото: ДС )

Како демократе кажу реч је о запошљавању страначких активиста, односно „сакупљача гласова“, што се најбоље види по називима њихових радних места. Међу новозапосленим, примера ради, налази се шеф раније непостојећег кабинета директора, некакав извршни директор и у привредној пракси досад потпуно непознат – планер информационог система.
Прочитајте још:Лазански: Новинари, тражите истину, али без страних пара!
"Градска власт у Новом Саду, дакле, очигледно крши закон, измишља радна места и о трошку свих Новосађана запошљава своју страначку војску. При том стално прича о свом поштењу, штедњи и својим непостојећим успесима, а на сваку критику упућену од стране опозиције одговара простачким увредама и претњама. Демократска странка од почетка говори како све то што причају Вучићеви следбеници представља само „димну завесу“ којом желе да сакрију сопствено незнање, лоше намере и сумњиве послове. Запошљавање у Јавно предузећу „Урбанизам“ само је један у низу примера који то на убедљив начин доказују." наводи се у саоптењу ДС Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА