Најновије

Трећа Србија отпочела сарадњу са руском партијом Родина

МОСКВА - Мирослав Паровић, председник Треће Србије и Александар Ђурђев, генерални секретар Треће Србије састали су се у Москви са председником извршног одбора Партије Родина, Евгенијем Ивлевим, саопштила је ова оранизација.
Трећа Србија (Фото: trecasrbija.rs)

Трећа Србија (Фото: trecasrbija.rs)

На састанку је размотрена актуелна политичка ситуација у Србији и Русији и констатовано је како две државе и два народа деле сличне проблеме и изазове. Посебно је анализирана ситуација у области Новорусије за коју су се саговорници сагласили да је веома слична са ситуацијом у којој је својевремено била Република Српска Крајина и да је за званичну Москву веома важно да не дозволи да власт у Кијеву изврши етничко чишћење тог простора, кажу у Трећој Србији. Такође, размотрена је и могућност срадање две партије везано за покретање привреде Крима и учешће фирми из Србије у том за Русију веома значајном подухвату. Мирослав Паровић је истакао да економија Србије која је иначе на доста ниском нивоу може да се покрене сарадњом са Кримом имајући у виду да привреди Крима треба пре свега грађевинска оператива и здрава храна, а Србија има да понуди обе ствари, наводи се у саопштењу ТС.
Прочитајте још:Сукоб СНС и СПС све дубљи
Иначе, оснивач Родине и њен идејни утемељитељ је Димитрије Рогозин садашњи вицепремијер Руске Федерације, истичу у Трећој Србији. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА