Најновије

Вучић: До почетка 2016. године дефицит на нивоу француског

БEOГРAД - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе дефицит у државном буџету у 2014. години знатно мањи од планираног и износи 6,6 одсто БДП, чему су допринеле и мере фискалне консолидациjе.
Александар Вучић (Фото: Википедија)

Александар Вучић (Фото: Википедија)

"Стезањем каиша од септембра, растом прихода, смањењем расхода, успели смо да дефицит смањимо на 6,6 одсто. Пре краjа године, односно до почетка 2016. године, дефицит можемо да доведемо до нивоа француског", рекао jе Вучић. Oн jе додао да одлука о враћању плата и пензиjа на стари ниво зависи од раста бруто домаћег производа. Вучић jе за телевизиjу Прва рекао да jе планирано да фискални дефицит у 2014. години буде између осам и девет одсто БДП, али да се испоставило да износи 258 милиjарди динара, односно 6,6 одсто БДП, што jе значаjно мања рупа у буџету него што се мислило у августу прошле године. Према његовим речима, уколико се спроведу реформе, 2016. године Србиjа би могла да буде друга земља по расту у региону, а 2017. прва и по фискалу и по расту.
Прочитајте још:Лазански: Новинари, тражите истину, али без страних пара!
Вучић jе навео да су jавне финансиjе у Србиjи лоше уређене и да од 2007. године "драматично иду низбрдо", те да jе то неко морао да среди, а да jе ова влада решила да то сама уради, без притиска од стране међународних инситуциjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА