Најновије

ВЛАДИКА АМФИЛОХИЈЕ НА ПРОТЕСТУ У ПОДГОРИЦИ: "Суад је донео закон да се црква клони политике, али..."

ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве (СПЦ) Амфилохије Радовић, појавио се вечерас на протесту Демократског фронта у Подгорици и поручио да се не меша у политику већ да је ово "брига о души народа и о слободи".
Владика Амфилохије (фото: Правда илустрација)

Владика Амфилохије (фото: Правда илустрација)

"Опет ће рећи "Ево га Амфилохије, опет се бави политиком", казао је митрополит СПЦ на бини испред Скупштине и истакао да је 1996. свирао у пиштаљку заједно са студентима Београдског универзитета. "Али то су била друга времена. Министар за људска и мањинска права Суад Нумановић је донео закон о црквама и верским заједницама да се црквена лица не мешају у политички и јавни живот, али ово је брига о души народа и о слободи", казао је Амфилохије. Амфилохија Радовића окупљени су поздравили великим аплаузом, а иако је било најављено да он неће говорити на скупу, митрополит је одлучио да се ипак обрати окупљенима, пренела је Радио телевизија Црне Горе (РТЦГ). Посланица ДФ-а Бранка Бошњак је позвала остатак опозиције да им се придруже у протестима. Она се осврнула и на недавну изјаву министра унутрашњих послова Рашка Коњевића да протести државу дневно коштају по 40.000 евра. "Не треба толика полиција, ми нисмо вандали, смањите број полицајаца", казала је Бошњак. ДФ је најавио протестне шетње другим црногораским градовима, из Управе полиције су саопштили да оне неће бити дозвољене, а Славен Радуновић је вечерас поново позвао "слободне људе да шетају". "Нисмо овде јер смо Срби, Бошњаци, Хрвати или што смо за НАТО или не. Будите храбри као што сте до сада, и победа је наша", поручио је Радуновић. Са бине су се окупљенима обратили и независни посланик Обрад Гојковић, члан председништва Демократске народне партије (ДНП) и одборник Демократског фронта ДФ у главном граду Александар Секуловић и представник групе Алтернатива из Никшића. Организатори протеста више пута су поновили да се неће разићи до испуњења њихових захтева - формирања прелазне владе која би омогућила организовање фер и демократских избора. Из ДФ-а су поручили да ће протестне шетње њихових присталица, које су најављене за сутра у градовима где је на власти Демократска партија социјалиста, бити одржане упркос најавама МУП-а да неће дозволити њихово одржавање. Они су позвали на "мирне протестне шетње" и саопштили сатницу окупљања у 14 црногорских градова.
Прочитајте још:ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ: Протести широм земље – Милови задњи дани!РАДУЛОВИЋ ИЗАЗИВА МИЛА НА МЕГДАН: Нека понесе бритву или сабљу, чекам га у шаторуМИЛАНОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ КРВОПРОЛИЋЕ: Мађари ће морати да пуцају!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА