Најновије

ПУТИН НАРЕДИО: Доведите ми главног човека ИСИС-а, живог или мртвог!

Руски председник Владимир Путин наредио је генералима задуженим за војну операцију у Сирији да што пре покрену велику потрагу за високопозиционираним члановима Исламске државе, а међу њима и за калифом Абу Бакр Ал-Багдадијем, за којег се претпоставља да се скрива у граду Рака.
Ал Багдади (Фото: Јутјуб)

Ал Багдади (Фото: Јутјуб)

Арапски медији пишу да је Путин затражио да му команданте ИСИС-а доведу живе или мртве. Наиме, у случају да му их доведу живе, судиће им се у Русији. С друге стране, ако Абу Бакр Ал-Багдади погине у акцији, Путин жели његово тело као доказ да је тај терориста убијен како се не би догодила ситуација као са Бин Ладеном, чија је смрт за Путина још увек загонетка. Службени портпарол руског министарства одбране, генерал Игор Конашенков казао је како ће руске ваздушне снаге сада нападати директно главно упориште терористичке организације и њихов главни град Раку, истичући како је приоритет руских снага уништење и освајање главног упоришта ИСИС-а. Конашенков је напоменуо како нису искључени ни десанти на тај град ради ликвидације терориста. У међувремену, док руски авиони настављају са жестоким ваздушним ударима, сиријска војска потпомогнута Хезболахом покренула је копнену офензиву на градиће Талбисе и Растан у провинцији Хомс. Исто тако наставили су своје напредовање према древном граду Палмири.
Прочитајте још:РУСКИ НАРОД СЛАВИ: Владимиру Путину је данас рођендан (ФОТО/ВИДЕО)ИСЛАМИСТИ ДРЖИТЕ СЕ: Руси шаљу у Сирију најнемилосрдније убице на свету (ВИДЕО)
Извор: Вечерњи лист  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА