Најновије

МАЂАРИ ЗАПРЕПАШТЕНИ ИЗЈАВОМ МИЛАНОВИЋА: "Те речи му нећемо заборавити"

БУДИМПЕШТА/ЗАГРЕБ - Мађарска је протестном нотом реаговала на изјаве премијера Зорана Милановића у интервјуу Медиа сервису.

Зоран Милановић (фото: Јутјуб принтскрин)

Зоран Милановић (фото: Јутјуб принтскрин)

Државни секретар за привредну дипломатију Левенте Магјар у петак је хрватском амбасадору Гордану Грлићу Радману пренео протестну ноту мађарске Владе, јавља Медиа Сервис.

Мађарска страна сматра да је премијер Милановић увредљивим тоновима, попут оцене да је Мађарска у овом тренутку "слепо црево Европе" дугорочно угрожава будућност добросуседских односа, те да се такве речи неће моћи лако заборавити.

Од амбасадора је затражено да се хрватској Влади пренесе запрепаштење мађарске стране, сматрајући како одређени потези премијера Милановића постају неконтролисани.

Прочитајте још:

- Мађарска је слепо црево Европе у овом тренутку захваљујући свом премијеру који је био активни комуниста, па онда либерал, свашта нешто. Дакле, ја сам увек исти и кад хрватска председница, и сад би на томе заиста стао, каже да је систем колабирао - хрватски систем је узоран. И то мисле и виде и говоре сви европски државници - изјавио је Милановић раније, додавши да "свако бира своје друштво".

- Моје друштво су и Ангела Меркел, Фаyман, Церар, без обзира на неке неспоразуме Хрватске и Словеније, а које је њено и Карамарково друштво - не знам. Ја сам Милановић, нисам Куен Хедервари - изјавио је у интервјуу Медиа сервису премијер Зоран Милановић.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА