Најновије

ПУТИН ЈЕ ВЕРОВАТНО БЕСАН: Украјинци избламирали руске специјалне службе

МОСКВА - Кремљ је данас описао као „непријатељски чин“ објављивање  података о руским пилотима који лете у борбеним мисијама у Сирији у украјинским медијима и обећао да ће предузети неопходне мере да заштити руске војнике.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

„Наше специјалне службе воде рачуна о томе“, рекао је портпарол Кремља Димитриј Песков. Украјински медији и друштвене мреже објавили су фотографије и остале личне податке руских војника који учествују у специјалној операцији у Сирији. Песков је истакао да се ради о непријатељском чину против Русије и њених војника, истичући да ће бити предузете контра-мере да се осигура безбедност руских војника. Руска Истражна комисија покренула је прошле седмице кривични поступак против члана украјинског парламента Антона Герашченка, саветника министра унутрашњих послова, који је позвао преко друштвених мрежа на објављивање личних података руских војника који су умешани у операцију у Сирији. „Герашченко је подржао и проширио идеју на друштвеним мрежама, а то је да ће ‘терористи и њихова браћа у Русији сада моћи да се освете руској војсци у складу са шеријатским законом'“, рекао је портпарол Комисије Владимир Маркин медијима, преноси ТАСС.
Прочитајте још:КАСТРО ПОСЛАО ВОЈСКУ У СИРИЈУ: Специјални војни одред отишао да помогне РусимаПортпарол ЕК на Твитеру: Вучић је Путину рекао да је ЕУ стратешки пут Србије
Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА