Најновије

ПРОТИВ ПРЕХЛАДЕ: Чај од жалфије

Сезона прехлада је на помолу, па многи размишљају како да спрече и победе кијавицу, бол и пецкање у грлу без одласка код лекара. Стручњаци за традиционалну медицину у таквим ситуацијама често препоручују топле чајеве од зове и камилице, али и топло млеко са медом. Захваљујући специфичним ензимима, пчелињи нектар такође може да спречи упале и ублажи болове, који су последица назеба.
Чај (Фото: pixabay)

Чај (Фото: pixabay)

Ипак, од свих традиционалних лековитих средстава, најделотворнији је, кажу, чај од жалфије, којим се више пута на дан испира грло. Пожељно је да се истовремено врат умота топлим шалом. Помаже и сисање бомбона на бази жалфије уз испијање много течности. Али, уколико је телесна температура виша од 38,5 степени, и траје дуже од три дана, обавезно затражите лекарску помоћ. Индикација за одлазак код доктора је и појава белих наслага на крајницима. Овај симптом може бити сигнал за ангину, која захтева терапију.
Прочитајте још:БЕЗ ДИЛЕМЕ: Деца морају да доручкују!Зову је најлековитијом тинктуром света: Једна биљка и ракија, лек за све болести (РЕЦЕПТ)
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА