Најновије

У руском нападу у Сирији убијен лидер терористичке групе

ДАМАСК - Лидер терористичке групе Ахрар ел Шам, Абу Бакр ал Шишани, пореклом из Чеченије, убијен је у сиријској провинцији Хомс током акције руске авијације, потврдио је представник сиријске војске.
Хомс (Фото: РИА Новости)

Хомс (Фото: РИА Новости)

Као резултат ваздуšшних напада руске авијације, у провинцији Хомс ликвидирана је терористичка група Ахрар ел-ŠШам, предвођена Абу Бакр ел Шиšшанијем“, саопшšтио је извор из сиријске војске, пренео је Спутњик. Недавно је сиријска национална агенција САНА саопšтила да је сиријска војска убила јошš једног од лидера те организације. У питању је шšеик Омар Мустафа ел Хоџ и његов помоћник Халед Абу Анас. Сиријске режимске снаге покренуле су јуче офанзиву у централној провинцији Хомс, уз подршку руских ваздушних удара, у којима је погинуло најмање 10 људи, јавили су сиријски државни медији и група за мониторинг. Сиријска телевизија, позивајући се на један војни извор, известила је да је војска почела операцију на северу и северозападу провинције Хомс "у циљу поновног успостављања безбедности и стабилности у селима и градовима на том подручју". Војска је преузела контролу над селом Ал-Дар Ал-Кабира, северно од Хомса, навела је сиријска телевизија, а пренео АФП.
Прочитајте још:Испада да Руси бомбардују рушевине од бомбардовања. А кад оно…РЕШЕТЊИКОВ: Западу је постало јасно да са Русијом више нема шале
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА