Најновије

ИРАЧКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА: Нафтна империја Исламске државе - 50 милиона долара месечно, 30 хиљада барела дневно!

БАГДАД / ТЕХЕРАН - Ирачка обавештајна служба је објавила информацију да Исламска држава производи дневно преко 30 хиљада барела нафте, преноси иранска новинска агенција Тааснем.
Нафта (Фото: Pixabay)

Нафта (Фото: Pixabay)

Исламска држава заради око 50 милиона долара месечно од експлоатације и продаје нафте. На територији Сирије и Ирака, на којој је проглашен Исламски калифат, сви нафтни ресурси су прешли у руке Исламске државе. "Нафта представља стабилан канал финансирања терористима у Ираку и Сирији." - наводи Тааснем. Цена по којој џихадисти продају нафту је од 10 до 35 долара по барелу, што је знатно испод тржишне цене од 50 долара. Сматра се да Исламска држава управља са капиталом од 30 милијарди долара. Укупно производе око 30 хиљада барела дневно. У Ираку до 20 хиљада барела и то у ирачкој покрајини Ниниве, а остатак нафте долази из Сирије. У Сирији терористи контролишу 250 нафтних бушотина, а активна је 161 бушотина.
Прочитајте још:KOРИДОР ОДБРАЊЕН: Исламисти протерани са пута Хама-АлепоКРВ ДО КОЛЕНА У ХАМИ: Терористи у контраофанзиви, сатиру тенкове америчким оружјем (МАПА)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА