Најновије

ТУРСКА ПОРУЧИЛА ЕУ: Испуните обећања!

АНКАРА – Турски амбасадор при Европској унији Селим Јенел изјавио је данас да Унија мора да испуни четири обећања дата Анкари да би сарађивала у заустављању прилива миграната, јавио је Франс прес.
Европска Унија (Фото: Pixabay)

Европска Унија (Фото: Pixabay)

Према његовим речима, то је понуда од три милијарде евра годишње, укидање виза за путовање турских држављана, деблокада преговора о придруживању и наставак позивања турских лидера на самите ЕУ за утврђивање договора о сарадњи, наводи француска агенција. „То је једино функционално ако ЕУ испуни своја обећања, четири обећања која су дали”, казао је Јенел АФП-у, сугеришући да би могли да протекну месеци пре него што се то догоди. Агенција наводи да су само неколико сати пошто је ЕУ помпезно саопштила прошле седмице да је постигнут договор са Турском о мигрантима, турски председник Реџеп Тајип Ердоган и други функционери умањили очекивања. Ердоган је позвао Брисел да озбиљније приступи деценијској тежњи за чланством у ЕУ, док је шеф турске дипломатије Феридун Синирлиоглу надмено говорио о предлозима Уније за финансијску помоћ. Према речима амбасадора Турске при ЕУ, напори за отварање приступних преговора у различитим областима - укључујући правосуђе и темељна права, блокирани су због дугогодишњих преговора Грка и Турака са подељеног медитеранског острва Кипар, наводи АФП.
Прочитајте још:ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ИЗ OПКОЉЕНОГ ГРАДА : У паклу Деир ез Зора (ВИДЕО/ФОТО)РУСКИ ОФИЦИРИ ПОРУЧИЛИ: У Сирији остајемо до краја! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА