Најновије

ПРЕКО БАШАРА ДО ПУТИНА: Ваздушне операције у циљу помоћи сиријској опозицији

ВАШИНГТОН - "Амерички секретар за одбрану Ештон Картер наложио је Министарству одбране да стави на располагање опрему и наоружање одређеним групама "умерене" сиријске опозиције." - наводи се у саопштењу портапарола Пентагона, Питера Кука.
Амерички носач авиона (Фото: ЈуТјуб)

Амерички носач авиона (Фото: ЈуТјуб)

Према том документу, Сједињене Државе намеравају да обезбеде ваздушну подршку за сиријске опозиције.Раније у петак, шеф Пентагона, Ештон Картер, рекао је да Сједињене Америчке Државе могу одлучити да ревидирају програме обуке сиријских опозиционих бораца који се боре против председника Башара ал-Асада и против Исламске државе. Њујорк Тајмс је известио да је администрација америчког председника Барака Обаме одлучила да прекине програм у Пентагону намењен обучавању и наоружавању сиријске опозиције. За тај програм је планирано да буде издвојено 500 милиона долара.Ова одлука, како наводе представници Обамине администрације, донета је због неуспеха програма. Америчка војска није успела да припреми копнене снаге које би могле да се одупру "Исламској држави". Уколико америчка авијација почне да делује у корист сиријске опозиције могућност глобалног конфликта се вишеструко увећава, јер ће то значити директнији сукоб Русије и САД-а. Кремљ још увек није коментарисао и изнео свој став.
Прочитајте још:ДЕФИНИТИВАН КРАХ АМЕРИЧКЕ ДОМИНАЦИЈЕ: Индија – први корак ка Евроазијском СавезуЗВЕР МЕЂУ РОГОВЕ: Руски обавештајци раскринкали стратегију Беле куће
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА