Најновије

Чепурин: "Подигли смо у Русији споменик Тесли, а ускоро и српском генералу Михајлу..."

БЕОГРАД - Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин оценио је данас да је посета српског премијера Александра Вучића Русији показала да су две земље спремне да сарађују у изградњи Европе без подела и зидова, као и да развијају билатералну сарадњу у свим областима.
Амбасадор Чепурин (Фото: ЈуТјуб)

Амбасадор Чепурин (Фото: ЈуТјуб)

Он је на свечаном пријему у Руском дому поводом обележавања Дана народног јединства истакао да Русија и Србија треба заједничким снагама да се крећу напред и граде бољу будућност. "Две стране истакле су своју усмереност да граде Европу без зидова и подела, без бројних раздвајања и препрека", истакао је Чепурин на пријему који су организовали Амбасада Русије и Руски центар за науку и културу у Београду. Како је додао, Србија и Русија имају много тога заједничког те треба да сарађују у свим сферама, посебно економској, политичкој и културној. Чепурин је, такође, захвалио српском народу на подршци коју је пружио поводом пада руског авиона изнад Синаја. Он је, такође, подсетио да Русе и Србе веже историјско пријатељство те да су две земље недавно поставиле споменик руском цару Николају Другом у Београду, а у Чувашији је недавно откривен споменик Николи Тесли. Како је најавио, у Санкт Петербургу ће за месец дана бити откривен споменик хероју из отаџбинског рата 1812. године генералу Михајлу Милорадовићу, а ради се на томе да се у Београду подигне споменик руском и српском архитекти Николају Краснову.
Прочитајте још: 
Пријему су приствовали бројни представници руских сународника у Србији, истакнуте јавне личности српске културе, као и ветерани Другог светског рата. Током пријема одржан је и празнични концерт са наступима Руског хора сународника, Првог београдског певачког друштва, познатог руског баритона Јана Осина, као и српске певачице Радмиле Караклајић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА