Најновије

ПУТИН: У Сирији смо показали снагу, наша флота авиона и ПВО ће расти

СОЧИ - Руски председник Владимир Путин оценио је да је операција у Сирији показала да је борбена готовост руских оружаних снага порасла.
Владимир Путин (фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (фото: kremlin.ru)

"Благовремене мере су појачале борбену готовост и способност наших оружаних снага. То се добро види у антитерористичкој акцији коју водимо на захтев сиријског руководства", казао је Путин на конференцији, посвећеној стању и одбрамбено-индустријском комплексу, преноси ТАСС. Он је указао на стабилан рад руског одбрамбено -индустријског комплекса, који снабдева оружане снаге напредним ракетним системима и вишенаменским нуклеарним подморницама, као и површинским бродовима. Путин је најавио да ће флота борбених авиона и снаге противваздушне одбране бити надограђене, као и оружје и опрема за копнене и ваздухопловне снаге. Према његовим речима, изненадне провере и војне вежбе су потврдиле високу борбену готовост оружаних снага, а најважнија вежба је била "Центар 2015." Очигледно је да ће закључци и предлози, донети на основу резултата вежби, послужити као основа за планове изградње и развоја оружја и услуга војних снага, у периоду од 2016. до 2020. године, казао је Путин. "Стабилност у одбрамбеној индустрији је важна подршка националној економији у целини и сектору који запошљава стотине хиљада људи, додао је он.
Прочитајте још: 
"Технологија у области одбране је веома важна за интегрисани развој целе економије и за одржавање социјалне стабилности", казао је председник, напомињући да та индустрија запошљава много врхунских стручњака са члановима њихових породица. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА