Најновије

Америка за копнену операцију у Сирији

Висока званичница Ваздухопловства САД Дебора Ли Џејмс изјавила је да је упоредо са бомбардовањем позиција терориста неопходно спровести копнену операцију у Сирији, како би била окупирана територија која се тренутно налази под њиховом контролом.
Америка за копнену операцију у Сирији (Фото: Wikimedia Commons)

Америка за копнену операцију у Сирији (Фото: Wikimedia Commons)

„Неопходно је спровести копнену операцију у Сирији, с обзиром да напади искључиво из ваздуха нису довољни. Потребно је окупирати територију која се налази под контролом терориста“, истакла је америчка званичница. „На крају крајева, ваздушне снаге не могу да окупирају територију, и што је најважније, не могу да управљају њоме“, рекла је Дебора Ли Џејмс новинарима на аеро–митингу у Дубаију и додала да је наступио тренутак када САД мора да има „чизме на терену“. Изјава високе званичница Ваздухопловства САД уследила је непосредно након обраћања шефа Пентагона Ештона Картера који је рекао да САД мора да уложи додатни напор, сем што изводи ваздушне нападе против терориста на територији Ирака и Сирије. Раније је Вашингтон саопштио да намерава да у Сирију пошаље око 50 специјалаца који би координисали борцима умерене опозиције. Како је тада изјавио портпарол Беле куће Џош Ернест, амерички специјалисти неће учествовати у војним операцијама. Изјава високе званичнице Деборе Ли Џејмс коси се са обећањима америчког председника Барака Обаме да САД ни у ком случају неће слати своје трупе у тај регион.
Прочитајте још:ДУГИН: Није лако изаћи на крај са Сиријом, може се прогнозирати само погоршање ситуацијеРојтерс „открио“ руски план за СиријуИСЛАМИСТИ КРИЈУ ОТЕТЕ СРБЕ У САБРАТИ: Најновији детаљи отмице српских дипломата
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА