Најновије

КАРТЕР ОДГОВОРИО ПУТИНУ: Имамо и ми адекватан одговор за вас!

ВАШИНГТОН - Ештон Картер, први човек Пентагона, изјавио је да ће Сједињене Америчке Државе "на руску агресију одговорити развојем нових технологија".
Ештон Картер (Фото: Јутјуб)

Ештон Картер (Фото: Јутјуб)

Подсећамо, јуче је руски председник, Владимир Путин, прокоментарисао ширење америчког ПРО система у Европи изјавом да ће "САД добити адекватан одговор". Путин је рекао да ће Русија адекватно одговорити и да то значи јачање нуклеарног арсенала и нуклеарних снага Русије. „У првој етапи ћемо развијати ударне нуклеарне системе, како би превладали могућности америчких ПРО система.“ – каже Путин. Картер је поручио да "САД развијају довољно необичне нове технологије", те да ће тим технологијама спречити агресију и провокације Русије у Европи и на Блиском Истоку. "Ми не желимо војни конфликт са Русијом и то није нешто чему стремимо." - додао је Картер. Амерички министар одбране је истакао да САД и Русија знају да сарађују када заједнички интереси превладају, наводећи као пример ирански нуклеарни споразум. Он је у више наврата, приликом свог обраћања новинарима, означио Русију као "агресора", те рекао да ће Америка модернизовати свој нуклеарни арсенал, развити нове технологије и повећати број својих стратешких бомбардера.
Прочитајте још:ДУГИН: Није лако изаћи на крај са Сиријом, може се прогнозирати само погоршање ситуацијеРојтерс „открио“ руски план за Сирију
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА