Најновије

ИРАЧКА ТАЈНА СЛУЖБА: "Упозорили смо Французе..."

БАГДАД - Ирачка обавештајна служба упозорила је, дан уочи масакра у Паризу, САД и коалиционе земље на опасност од непосредних напада Исламске државе, пренео је АП.
Последња пошта страдалима (фото: РТ принтскрин)

Последња пошта страдалима (фото: РТ принтскрин)

Обавештајна служба је у упозорењу навела да је лидер Исламске државе Абу Бакр Багдади наредио напад на коалиционе земље које се против њих боре у Ираку и Сирији. Позвао је и на "бомбашке нападе или узимање таоца наредних дана" и у Ирану и Русији. Ирачани нису знали детаље када или где ће се напад одиграти, а званичник француске обавештајне службе је агенцији АП рекао да свакодневно добијају такве врсте обавештења. Неименовани званичници ирачке обавештајне службе су навели и да је Француска била упозорена. Они сматрају да су напади у Паризу највероватније планирани у Раки, који припадници Исламске државе сматрају својом престоницом и где се посебно обучавају за такве врсте напада. Потом су се састали са члановима ћелије у Француској и помогли им у нападима у којима су, како верују, учествовале 24 особе - 19 нападачa и петорица која су била задужена за планирање и логистику, пренео је АП. Ирачки министар спољних послова Ибрахим Џафари је новинарима раније данас у Бечу рекао да су ирачке обавештајне службе добиле информације да ће се неке земље наћи на мети напада, укључујући Француску, САД и Иран.
Прочитајте још: 
Број погинулих у терористичким нападима у Паризу порастао је на 132, након што је још троје рањених преминуло у болницама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА