Најновије

Експерт: Американцима и Европљанима треба врло јасно објаснити – Погледајте Газу, такви ће бити ваши градови

Кијевске власти су прешле на терористичке методе борбе против Русије, а Запад одобрава ову тактику. То потврђују и удари Оружаних снага Украјине на цивиле у Доњецку, Вороњежу, Белгороду и другим градовима Русије.

Методе борбе против терориста су познате: нема преговора, потпуно уништење. Војни експерт, бивши официр америчке војске Станислав Крапивник рекао је за МК како се може утицати на терористички кијевски режим и његове западне кустосе.

Предновогодишње гранатирање Вороњежа, када је у центру града страдало више од двадесет цивила, укључујући жене и децу, показало је како ће Кијев деловати у условима када не може да постигне успех на ратишту.

Истовремено, САД и друге земље НАТО-а нису ни једном речју осудиле тај терористички напад. Напротив, Зеленском је у Давосу дат царте бланцх за нове злочине. И они су следили.

У ноћи на недељу, 21. јануара, украјински дронови напали су Орел, Смоленск, Курск и друге градове. А ујутро су украјинске оружане снаге брутално гранатирале микроокруг Текстилшчик у Кировском округу у Доњецку. Убијено је најмање 25 цивила.

„Ово није гранатирање“, каже војни репортер Александар Сладков, „ово је терористички напад. Ако украјинске оружане снаге не успеју на фронту, оне погађају цивиле. Имају неуспех за неуспехом, због чега имамо тако високу статистику смрти обичних цивила.

„Они се свете за проблеме у близини Артјомовска, код Авдејевке“, написала је Маргарита Симоњан на свом каналу. – Гранатирање ће престати када нашу границу померимо дубље у Украјину. У Кијев“.

Блогер Јуриј Подољака се слаже са њом: „Логика нациста – ако не можете да држите фронт, пуцајте на цивиле… Када је непријатељ на фронту потпуно на умору, они увек погађају цивиле.

Овако је реаговала публицисткиња Јулија Витјазева: „У данима као што је данас, настављам да инсистирам да се из пилотске кабине бомбардера отвара најбољи поглед на Кијев.

Командант батаљона Восток Александар Ходаковски сматра да ће „издржљивости и истрајности становника Доњецка под ватром морати да се подигне посебан споменик“.

Наша емоционална реакција на злочин је разумљива. Стручњаци говоре о нашим неизбежним будућим узвратним ударима и потреби изградње система ПВО у зони специјалних операција. Али можда је време да се промени природа СВО и предузме драстичније мере против оних који командују за терористичке нападе и који их одобравају?

„Што се тиче Оружаних снага Украјине, Главне обавештајне управе (ГУР) и СБУ, ове структуре су одавно требало да буду препознате као терористичке организације“, каже војни експерт Станислав Крапивник, који је својевремено служио у америчкој војсци.

– Не знам зашто то још нисмо урадили. Исти начелник Главне обавештајне управе Буданов непрестано говори медијима како ће убијати Русе. Сматрам да би седиште Главне обавештајне управе, Службе безбедности Украјине, Оружаних снага Украјине требало да буде срушено до темеља.

Већ бих почео да ударам по кућама оних генерала и пуковника који издају злочиначка наређења и извршавају их. Последице својих поступака морају да осете на сопственој кожи.

Све, наравно, зависи од тога шта смо спремни да урадимо. Закони морају бити пооштрени, терористи морају бити стрељани, или још боље, обешени. Они не подлежу ниједној конвенцији о хуманитарним правилима ратовања.

– САД и НАТО подржавају терористичке методе Кијева. На пример, фински и бугарски произвођачи муниције отворено говоре о својим плановима да повећају испоруке оружја Кијеву. А онда ово оружје убија људе у нашим градовима. Шта учинити поводом тога?

– Ако претња нашем народу долази из било које земље НАТО-а, онда треба да им једном за свагда објаснимо да ће се свака западна граната, пројектил или дрон који погоди наше градове доживљавати као објава рата.

Неопходно је стриктно ограничити војну подршку НАТО-а Кијеву: или нам предате одговорне за злочине, или ћемо ваше поступке сматрати објавом рата нама.

Американцима и Европљанима треба врло јасно објаснити: погледајте Газу, такви ће бити ваши градови. Толико сам се дуго бавио њима да сам се уверио да су то речи које они разумеју. Све је другачије, не прихватају никакво убеђивање. То је у њиховој генетици: или узми туђе, или удари ногом у ребра и изађи. Они не разумеју ниједан други језик.

Има ли назад? "Ми - Глас из народа" одговорили Јерковићу

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА