Najnovije

Ekspert: Amerikancima i Evropljanima treba vrlo jasno objasniti – Pogledajte Gazu, takvi će biti vaši gradovi

Kijevske vlasti su prešle na terorističke metode borbe protiv Rusije, a Zapad odobrava ovu taktiku. To potvrđuju i udari Oružanih snaga Ukrajine na civile u Donjecku, Voronježu, Belgorodu i drugim gradovima Rusije.

Metode borbe protiv terorista su poznate: nema pregovora, potpuno uništenje. Vojni ekspert, bivši oficir američke vojske Stanislav Krapivnik rekao je za MK kako se može uticati na teroristički kijevski režim i njegove zapadne kustose.

Prednovogodišnje granatiranje Voronježa, kada je u centru grada stradalo više od dvadeset civila, uključujući žene i decu, pokazalo je kako će Kijev delovati u uslovima kada ne može da postigne uspeh na ratištu.

Istovremeno, SAD i druge zemlje NATO-a nisu ni jednom rečju osudile taj teroristički napad. Naprotiv, Zelenskom je u Davosu dat carte blanch za nove zločine. I oni su sledili.

U noći na nedelju, 21. januara, ukrajinski dronovi napali su Orel, Smolensk, Kursk i druge gradove. A ujutro su ukrajinske oružane snage brutalno granatirale mikrookrug Tekstilščik u Kirovskom okrugu u Donjecku. Ubijeno je najmanje 25 civila.

„Ovo nije granatiranje“, kaže vojni reporter Aleksandar Sladkov, „ovo je teroristički napad. Ako ukrajinske oružane snage ne uspeju na frontu, one pogađaju civile. Imaju neuspeh za neuspehom, zbog čega imamo tako visoku statistiku smrti običnih civila.

„Oni se svete za probleme u blizini Artjomovska, kod Avdejevke“, napisala je Margarita Simonjan na svom kanalu. – Granatiranje će prestati kada našu granicu pomerimo dublje u Ukrajinu. U Kijev“.

Bloger Jurij Podoljaka se slaže sa njom: „Logika nacista – ako ne možete da držite front, pucajte na civile… Kada je neprijatelj na frontu potpuno na umoru, oni uvek pogađaju civile.

Ovako je reagovala publicistkinja Julija Vitjazeva: „U danima kao što je danas, nastavljam da insistiram da se iz pilotske kabine bombardera otvara najbolji pogled na Kijev.

Komandant bataljona Vostok Aleksandar Hodakovski smatra da će „izdržljivosti i istrajnosti stanovnika Donjecka pod vatrom morati da se podigne poseban spomenik“.

Naša emocionalna reakcija na zločin je razumljiva. Stručnjaci govore o našim neizbežnim budućim uzvratnim udarima i potrebi izgradnje sistema PVO u zoni specijalnih operacija. Ali možda je vreme da se promeni priroda SVO i preduzme drastičnije mere protiv onih koji komanduju za terorističke napade i koji ih odobravaju?

„Što se tiče Oružanih snaga Ukrajine, Glavne obaveštajne uprave (GUR) i SBU, ove strukture su odavno trebalo da budu prepoznate kao terorističke organizacije“, kaže vojni ekspert Stanislav Krapivnik, koji je svojevremeno služio u američkoj vojsci.

– Ne znam zašto to još nismo uradili. Isti načelnik Glavne obaveštajne uprave Budanov neprestano govori medijima kako će ubijati Ruse. Smatram da bi sedište Glavne obaveštajne uprave, Službe bezbednosti Ukrajine, Oružanih snaga Ukrajine trebalo da bude srušeno do temelja.

Već bih počeo da udaram po kućama onih generala i pukovnika koji izdaju zločinačka naređenja i izvršavaju ih. Posledice svojih postupaka moraju da osete na sopstvenoj koži.

Sve, naravno, zavisi od toga šta smo spremni da uradimo. Zakoni moraju biti pooštreni, teroristi moraju biti streljani, ili još bolje, obešeni. Oni ne podležu nijednoj konvenciji o humanitarnim pravilima ratovanja.

– SAD i NATO podržavaju terorističke metode Kijeva. Na primer, finski i bugarski proizvođači municije otvoreno govore o svojim planovima da povećaju isporuke oružja Kijevu. A onda ovo oružje ubija ljude u našim gradovima. Šta učiniti povodom toga?

– Ako pretnja našem narodu dolazi iz bilo koje zemlje NATO-a, onda treba da im jednom za svagda objasnimo da će se svaka zapadna granata, projektil ili dron koji pogodi naše gradove doživljavati kao objava rata.

Neophodno je striktno ograničiti vojnu podršku NATO-a Kijevu: ili nam predate odgovorne za zločine, ili ćemo vaše postupke smatrati objavom rata nama.

Amerikancima i Evropljanima treba vrlo jasno objasniti: pogledajte Gazu, takvi će biti vaši gradovi. Toliko sam se dugo bavio njima da sam se uverio da su to reči koje oni razumeju. Sve je drugačije, ne prihvataju nikakvo ubeđivanje. To je u njihovoj genetici: ili uzmi tuđe, ili udari nogom u rebra i izađi. Oni ne razumeju nijedan drugi jezik.

Ima li nazad? "Mi - Glas iz naroda" odgovorili Jerkoviću

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA