Најновије

Трећа Србија: Чанак где си био кад су земљу у Србији куповали хрватски тајкуни

НОВИ САД - Најава Лиге социјалдемократа Војводине како ће организовати протестну вожњу тракторима, како би тобож спречила продају земљишта странцима и тајкунизацију аграра у најмању руку звучи лицемерно, саопштила је партија Трећа Србија.

Мирослав Паровић - председник Треће Србије (Фото: trecasrbija.rs)

Мирослав Паровић - председник Треће Србије (Фото: trecasrbija.rs)

- Све би ово било лепо само да су ове протесте организовали на време, пре неких 10-15 година, односно пре продаје великих пољопривредних комбината „њиховим“ и то махом хрватским тајкунима. Места протестима је било и када су кумовима продавали шећеране за три евра. Такође, ЛСВ је требала да иступи из Владе која је једнострано потписала Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ (ССП), а који је Скупштина ратификовала 2008. године уз подршку њихових посланика. Након једностране примене ССП-а, Србија се обавезала да ће након 7 година његове примене омогућити продају земље странцима. Дакле, сама Лига је управо један од највећих криваца што би земљиште у Србији ускоро могло да буде у рукама странаца - саопштавају из ове партије.

Трећа Србија poručuje da je још пре више месеци упутила бројне предлоге за измену Закона о пољопривредном земљишту.

- Предложили смо оснивање нових пољопривредних комбината који би се заснивали на прнципу приватно-јавних партнерстава у којима би држава била акционар преко улагања земљишта. На крају, оно што такође отвара сумње када је реч о најављеним протестима ЛСВ-а је и чињеница да покрајинским секретаријатом за пољопривреду руководи Бранислав Богарошки који је функционер Лиге. Када се зна да овај секретаријат са озбиљним новцем финасира удружења и пољопривреднике блиске ЛСВ-у, онда није тешко заључити да ће најбучнији у протестима бити управо они који су највише новца добили из покрајинске касе - стоји у саопштењу које је потписао председник Треће Србије Мирослав Паровић.

Прочитајте још:

НЕВИЂЕНО ДО САДА: Перфектна акција српског снајперисте, Деки „скинуо“ тројицу непријатељских бораца (ВИДЕО)

Николић: Повезаћемо Србију и Белорусију као никада до сад

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА