Најновије

Вучић: Нема цене - нема продаје Телекома!

УБ - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да се преко поjединих медиjа врше притисци на Владу Србиjе у вези продаjе Tелекома, да информациjе коjе се поjављуjу нису тачне и поновио да уколико Влада Србиjе не буде задовољна ценом и условима неће ни продавати ту компаниjу.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

"Не знам како су се поjавиле информациjе, али се тачне нису поjавиле", рекао jе Вучић и навео да jе jедан од понуђача покушао да изврши притисак на Владу Србиjе "и да каже како jе то његова понуда, иако то ниjе сасвим истинито". Вучић jе у обраћању новинарима недалеко од Уба где jе отворена реконструисана деоница пута Памбуковица - Новаци од око пет километара, рекао да са друге стране у нашоj земљи не може ништа да се обави без различитих "политичко - криминално - мафиjашких притисака свих могућих". Oн jе указао да су поjедини коjи су против приватизациjе Tелекома раниjе говорили да 100 одсто те фирме вреди две милиjарде евра, а када виде да jе држава обезбедила да може да га прода по тоj цени онда кажу да треба да вреди три милиjарде. "Aко не будемо задовољни ценом и условима нећемо да приватизуjемо Tелеком", истакао jе премиjер и додао да би то била велика штета за Србиjу "на радост свима онима што не знаjу шта говоре, а коjи ће због тога да буду одушевљени". Вучић jе додао да лично не може да промени неке ствари наводећи да jе слична ситуациjа и са спортом где не може да се изврши приватизациjа. "Oчигледно jе да jе у Србиjи таj лоби коjи мора да вуче уназад по сваку цену толико jак и снажан и томе се веома тешко супротставити", оценио jе премиjер. На питање за шта би се новац од продаjе искористио, премиjер jе рекао да би више од половине ишло у враћање раниjе направљених катастрофалних дугова, односно краткорочних кредита коjи су узимани на пет година са седам и по одсто камате. Вучић jе нагласио да нас ти кредити "буквално jеду" и да "поjеду на хиљаде путева годишње у Србиjи" попут данас отвореног.
Прочитајте још:Двери: Најбољи смо на интернету!УРБАНО, САМО УРБАНО: Држава на њивама губи годишње 100 милиона евра!
Према његовим речима, преостала половина новца од продаjе би била уложена у инфраструктурне радове и инвестициjе. Oн jе додао да сигурно таj новац не би био употребљен за друге потребе, jер нам за то не би "био неопходан нити важан". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА