Најновије

Сиријска војска повратила хришћанска села у Хомсу

Мхин и Хауарин на југоистоку провинције Хомс ослобођени су захваљујући напорима сиријских владиних снага. Током борби је убијено на десетине терориста.
Хомс (Фото: РИА Новости)

Хомс (Фото: РИА Новости)

Владине снаге Сирије успоставиле су контролу над хришћанским селима Мхин и Хауарин на југоистоку провинције Хомс, саопштио је војни извор. „Војска је повратила контролу над Мхином и Хауарином. Јуче је била освојена висораван на западу од села. Убијено је на десетине терориста“, рекао је саговорник. Терористичка организација Исламске државе 1. новембра је заузела село Мхин. Напади на места, где већином живе хришћани, подржале су радикалне групе које су активне у том крају. Хришћани из суседног села Садад су напустиле своје куће, плашећи се напада терориста. На данашњи дан се у рукама терориста налази село градског типа Карјатејн.
Прочитајте још:Ево шта руски војници пишу на бомбама које бацају на Исламску државу (ВИДЕО)Терористи заузели рафинерију на Деир ез-Зору, а Руси се овако побринули да не добију ни кап нафте (ВИДЕО)АСАД: Руси за два месеца у борби против терориста постигли више него Американци за годину дана
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА