Најновије

ЦЕО СВЕТ НА НОГАМА: Турска направила опасну грешку

МОСКВА - Руски Сухој-24 који је оборен на граници Сирије и Турске изазива различите реакције широм света. Москва заузела оштар став према Турској, а Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије је отказао посету Турској која је била планирана за сутра.
Турска војска (Фото: ЈуТјуб)

Турска војска (Фото: ЈуТјуб)

Реаговала је и Европска комисија чији представник је изразио забринутост због инцидента са руским авионом. „Пажљиво пратимо ситуацију и покушавамо да схватимо шта се тачно десило. Из тог разлога не можемо давати додатне коментаре“, рекао је званични представник ЕК Александар Винтерштајн, преноси Спутњик. Уједињене нације су такође саопштила да би инцидент са руским авионом могао потпуно закомпликовати већ сложену ситуацију у Сирији, јавља руска новинска агенција РИА Новости. Реакције стижу из целог света. Председник Чешке Милош Земан осудио је акције Турске због ситуације око руског авиона Су-24, а званични Лондон је саопштио да ради на истрази целог инцидента. Русија ће затражити од Анкаре исцрпно објашњење, поводом пада руског Су-24 у Сирији, саопштио је први заменик председника комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич, а Дмитри Песков, портпарол Путиновог кабинета, одбио је да коментарише питање руског авиона, што додатно сведочи о сложености ситуације.
Прочитајте још:Oво су турски докази да им је Су-24 повредио ваздушни простор (ФОТО)(УЗНЕМИРАВАЈУЋИ ФОТО/ВИДЕО) Руски пилот заробљен па убијен?
Извор: rs.sputniknews.com / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА