Најновије

Сазнајте да ли сте паметнији од већине на основу ових 8 показатеља

Уколико се пронађете у већини следећих ставки изгледа да ваш IQ далеко већи од просека.
Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Шта некога чини паметним? Научници већ деценијама покушавају да дају одговор на ово питање, а резултати њихових истраживања указују на то да све, од мајчиног млека па све до струка, може да утиче на вашу интелигенцију.

Ово су ствари које вас чине паметнијим од просека:

Не пушите Израелска студија спроведена 2010. године упоређивала је IQ 20.000 пушача и непушача, а резултати су били запањујући: - Просечан пушач старости између 18 и 20 година имао је IQ од 94, док су непушачи имали IQ који је износио 101. - Они који су пушили више од једне паклице дневно имали су IQ 90. - Када су у питању браћа и сестре, непушачи су били интелигентнији од пушача. Ишли сте на часове музике Истраживања указују на то да музика помаже развој мозга код деце на следеће начине: - Студија из 2011. открила је да је вербална интелигенција деце старости између 4 и 6 година порасла након свега месец дана часова музике. - Раније истраживање открило је да шестогодишњаци који су 9 месеци похађали часове клавира забележили значај пораст интелигенције у поређењу са децом која су ишла на часове глуме, или уопште нису имали овакве активности. Најстарије сте дете Старија деца у породици су углавном паметнија, али кривац за то није генетика. Студија објављена 2007. године показала је да су старија деца имала малу, али значајну, предност када је интелигенција у питању. Њихов IQ је за три поена био већи од следећег најстаријег детета у породици. Разлика за ово није била услед биолошких факрота, већ због психолошког односа деце и родитеља. Мршави сте Француска студија из 2006. године посматрала је 2.200 одраслих особа које су у периоду од 5 година решавале тестове интелигенције. Резултати су показали да је когнитивна способност особе мање ако је њен струк већи. Истраживачи су открили да су особе са телесним индексом који износи 20 или имање могле да се сете 56 одсто речи на тесту речника, док су гојазне особе, чији је индекс телесне масе био 30, или већи, могле да се сете само 44 одсто. Гојазни субјекти су показали и већи пад у когнитивним способностима када су решавали тест након 5 година. Имате мачку Студија из 2014. године открила је да су особе које себе виде као „љубитеље паса“ знатно срдачније од мачкољубаца, али су оне имале боље резултате на тестовима интелигенције. Дојили су вас Две студије које су посматрале укупно 3.000 деце из велике Британије и Новог Зеланда показале су да дојење повећава интелигенцију особе за скоро 7 поена у случају када је она имала ген под именом ФАДС2. Ова верзија гена помагала је деци да боље искористе мајчино млеко и поспеше развој делова мозга који су повезани са вишом интелигенцијом. Тачан механизам који стоји иза ове везе није још откривен. Леворуки сте Леворуке особе су најновија истраживања повезала са „вишесмерним размишљањем“ – формом креативности у којој особе смишљају нове идеје из једне тачке. Па тако особе код којих је доминантна лева рука знатно боље комбинују два обична предмета на нове начине како би створили трећи. Високи сте Попут леворуких особа, и високи људи имају репутацију интелигентнијих. Студија Универзитета Принстон приметила је: „Током детињства, виша деца имају знатно боље резултате од осталих на когнитивним тестовима“.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМИЛИ СВОЈУ СМРТ: Сулуда вожња завршила се трагичноВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Овој жени израстао је рог! (ВИДЕО)
Извор: cosmopolitan.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА