Најновије

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БиХ: Бомбом на полицијску станицу! (ВИДЕО)

САРАЈЕВО - Јаке полицијске снаге трагају за терористом који је у Завидовићима, месту надомак Сарајева, синоћ бацио експлозивну направа на део зграде полицијске станице, а истрагу је преузело Тужилаштво БиХ, јер у нападу има елемената тероризма.
Испред полицијске станице (Фото: ЈуТјуб)

Испред полицијске станице (Фото: ЈуТјуб)

Повређених није било, а све расположиве снаге полиције и специјалних јединица трагају за починиоцем или више њих. У граду су у овом моменту приметне јаке полицијске снаге и безбедност је подигнута на виши ниво. Кантонални полицијски комесар Семир Шут каже да је утврђено да у овом случају има елемената кривичног дела тероризма и случај су преузели Тужилаштво БиХ и СИПА, који ће водити даљу истрагу. "У договору с Тужилаштвом БиХ, формирали смо мешовите полицијске тимове и имамо потпуну сугласност у поступању. На терену су наши и припадници ФУП-а, имамо мешовите полицијске тимове, који у потпуности функциошу и тренутно се завршавају увиђајне радње тако да ћемо с неким оперативним радњама наставити у току дана. О свему што буде урађено јавност ће бити упозната у складу с процедурама Тужилаштва БиХ и полиције", рекао је Шут. Како јавља Авазов портал, једна бомба на Полицијску станицу у Завидовићима бачена је и прексиноћ, али није експлодирала. Бомба је бачена на кров станице, одакле је спала, а полиција ју је испред станице пронашла јуче око 16:30 сати. Како је потврдила портпарол МУП ЗДК Алдина Ахмић у Завидовићима је ноћас у 00:15 активирана нова експлозивна направа. "Непозната особа је око 00:15 сати бацила експлозивну направу на анекс зграде Полицијске станице Завидовићи. Повређених није било, а настала је мања материјална штета. Полицијски тимови раде на идентификовању особе која је извршила ово дело", навела је она. Из МУП ЗДК кажу да ће више детаља о догађају бити познато ускоро. Прошле недеље терористички напад почињен је у Сарајеву где је радикални исламист Енес Омерагић убио двојицу припадника оружаних снага БиХ.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Руси појачавају ударе у СиријиТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Турци оборили руски авион у Сирији и траже хитни састанак НАТО алијансе (ФОТО/ВИДЕО)
Извор: klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА