Најновије

Давутоглу наредио обарање руског авиона?

АНКАРА- Турски премијер Ахмет Давутоглу открио је да је лично наредио обарање авиона који је наводно повредио турски ваздушни простор.
Давутоглу (Фото: Википедија)

Давутоглу (Фото: Википедија)

Како преносе турски медији, из контроле лета је десет пута послато упозорење руској летелици. “Упркос упозорењима, морали смо да уништимо тај авион. Турске оружане снаге су извеле напад, по мом наређењу“, рекао је Давутоглу пред члановима своје партије АКП. Према његовим речима, таква одлука је донета у складу са правима и дужностима државних званичника. Упркос томе, нагласио је да је Русија пријатељ Турске и да званична Анкара не жели прекид комуникације са Русијом. Ипак, и даље остаје при тврдњи да Турска мора да штити свој ваздушни простор. Сама Анкара је саопштила да је руски авион био у њиховом ваздушном простору 17 секунди. У анализи догађаја, Спутњик пише како је тешко замислити војно особље како у тако кратком времену контактирају надређене и још одлучују да испале пројектил. Све то, преносе руски медији, подржава тврдњу министра спољних послова Русије, Сергеја Лаврова, да је цела акција унапред смишљена. "Имао сумње да то није било случајно, већ личи на планирану провокацију. Ми не планирамо рат са Турском, наш став према турском народу није промењен. Све замерке се односе на врх државе", рекао је Лавров. И премијер Давутоглу и председник Реџеп Тајип Ердоган настављају да бране потез Турске да обори руски сухој при чему је један пилот погинуо, а други је успешно спасен.
Прочитајте још:ПОЧЕЛА РУСКА ОСВЕТА: Сатирање код места рушења СухојаПОРУКА ТУРЦИМА: Шојгу у Сирију шаље моћно оружјеРУСКА РЕКОНСТРУКЦИЈА: Овако је изгледао напад турског Ф-16 на руски Су-24 (ВИДЕО)
Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА