Најновије

Ципрас: Грчка чува границе Европе

АТИНА - Премијер Грчке Алексис Ципрас изјавио је данас да ће та земља наставити активно да учествује у решавању проблема избеглица и поручио Европи да Грчка чува њене границе.
Ципрас (Фото: Прес служба премијера Грчке)

Ципрас (Фото: Прес служба премијера Грчке)

Ципрас је у изјави за грчку телевизију ЕРТ3 рекао да је Грчка одлучна да не буде пасивни посматрач већ да игра активну улогу, као што је већ радила и преузме иницијативе за решавање проблема избеглица. Грчки премијер је подвукао да његова земља води битку да се проблем избеглица посматра као европски проблем и проблем суседних земаља, преноси агенција АНА. „Грчка испуњава своје европске обавезе о пријему и идентификацији центара за избеглице”, навео је он и нагласио да Европа мора да схвати да Грчка штити границе ЕУ. „Ни ограда ни пребацивање проблема из једне у другу земљу, не могу спречити прилив избеглица до којег је дошло због рата и сиромаштва”, закључио је Ципрас.
Прочитајте још:ЏИХАДИСТИ ПРЕД УНИШТEЊЕМ: Ирачка војска опколила град Рамади, очекује се коначан удар!(ВИДЕО)СТРАТФОР: Русија би могла Турску потпуно економски да уништи
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА