Најновије

Чанак тврди да је поносан што су му десничари газили заставу ЛСВ

НОВИ САД - Данас је сваки члан Лиге социјалдемократа Војводине поносан. На улицама Новог Сада, главног града Војводине дефинитивно је показано и доказано да је ЛСВ најдоследнији и најпринципијелнији борац против фашизма, неонацизма и свих екстремизама и мржњи у Новом Саду и Војводини, каже у изјави за медије председник ЛСВ Ненад Чанак.
Чанак - први човек ЛСВ-а (Фото: Медија центар Београд)

Чанак - први човек ЛСВ-а (Фото: Медија центар Београд)

Чанак је реаговао на јучерашњи скуп који су организовали покрети Наши и Образ а који се завршио гажењем заставе ЛСВ испред просторија те странке. - То ласкаво признање лично су нам уручили припадници најразличитијих групација друштвеног талога и фашистичког олоша газећи пред вратима наше Лиге нашу, лигашку, заставу. Нису отишли негде другде. Нису закуцали ни на једна друга врата јер добро знају да је ЛСВ права адреса где ће наћи оне који ће им се сигурно увек супротставити и сигурно их зауставити у њиховим монструозним наумима- објаснио је он. Чанак каже да без обзира на гажење, десничари не могу да упрљају заставу ЛСВ. - Газили су нашу заставу и тиме показали шта највише мрзе и чега се највише боје. Али никада наш барјак не могу облатити њихове батинашке чизме. Он се може упрљати само ако сами одустанемо од својих уверења, одустанемо од борбе и одустанемо од Војводине. А то се не може десити. Дићи ћемо високо своју заставу и под њу позвати све који су привржени миру, толеранцији и разумевању према различитостима - написао је Чанак. Чанак је раније позивао полицију да ухапси припаднике десничарских организација где год да се окупе, што је управо и био разлог да они у великом броју дођу испред седишта ЛСВ-а. Фотографије и извешта са њиховог скупа испред ЛСВ можете видети ОВДЕ. Застава ЛСВ није једина коју су десничари јуче газили у Новом Саду. Пре одласка до просторија ЛСВ-а они су огржали скуп подршке Русији на ком сун говорници стајали на грбу турске авијације што можете видети ОВДЕ.
Прочитајте још:ДАЧИЋ УВЕРАВА: Способни смо да спречимо насилно преузимање властиПАЈТИЋ ДИЈАГНОСТИФИКОВАО: Никад није било више безнађа у Србији
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА