Најновије

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ СРУШИО КЛИЧКА: Хомосексуализам је ђавоља работа; Кличко је сатаниста!

Већ исказивањем своје побожности, Фјури је изазвао не мали подсмех у западним медијима, док су га његови "хомофобични испади" дефинитивно сместили на "црну листу".
Давид од 120 кила: Тајсон Фјури (Фото: принтскрин)

Давид од 120 кила: Тајсон Фјури (Фото: принтскрин)

Упркос свим очекивањима, Тајсон Фјури, ирски боксер који се бори под британском заставом, срушио је синоћ сувереног владара супер-тешке категорије Украјинца Владимира Кличка и тиме потврдио своје најаве. "Бог је на мојој страни, сигурно ћу победити", био је сигуран у свој тријумф Фјури неколико дана пред меч. Посвећени хришћанин, како себе карактерише Тајсон Фјури, изазвао је велику буру у јавности и негодовање широм западног света због ствари изречених у интевјуу за Дејли мејл, неколико дана пред меч за ВБО, ИБФ и ВБА шапионске појасеве. Осврнувши се на своја верска уверења, Фјури је у интервјуу рекао да осећа да је крај света близу: "Живимо у злом свету. Ђаво је веома јак у овом тренутку и осећам да је крај близу. Свето Писмо ми говори да је тако. Свет ми говори да је тако. Свега неколико кратких година има до краја", рекао је Фјури. Он је ово објаснио следећим ставом: "Постоји три ствари које треба да се остваре пре него што ђаво завлада светом: Прво - да се легализује хомосексуализам, друго - абортуси и треће - педофилија. Ко би 50-их и 60-их година прошлог века рекао да је могуће да прва два постану легална? Када кажем да ће легализовати педофилију то сада звучи као прича једног лудака, зар не? А да је неко 50-их и 60-их рекао да ће хомосексуализам да буде легалан, и њега би прогласили лудим." Иако је објаснио да су његови ставови по питању хомосексуализма засновани на Светом Писму, Фјури је овом изјавом изазвао велики бес западне јавности и готово свих медија који су пренели ову његову изјаву. Рекло би се да епитети које су му "прилепили" познати светски медији ("затуцан", "глуп", "поремећен", "луд", "квази-верник"...) нису достојни реномеа које ти медији поседују, али смо донекле до сада и навикли на такве карактеризације свих оних који се не уклапају у западњачки модел понашања и мишљења. Наравно, текстови су пропраћени "згроженим" изјавама аналитичара и активиста који су, свак на свој начин, покушали да нађу узрок таквом "културолошком феномену", ставивши јасно до знања читаоцима да такви ставови будућег светског шампиона "немају никакве везе са Хришћанством"(?!).

Кличко је сатаниста!

Део интервјуа посвећен његовом противнику Украјинцу Владимиру Кличку није изазвао ништа мање подсмеха западне јавности. Наиме, Фјури је Кличка оптужио да се "клања ђаволу" и упоредио предстојећи меч са борбом Давида против Голијата. "Голијат је био шампион, чудовиште које нико није могао да савлада, а онда се појавио Давид, клинац који је веровао у Бога и савладао га је. Бог му је помогао. Добро ће увек побеђивати зло. Истина ће увек побеђивати лаж. Ја тако видим борбу између Кличка и мене. Да будем искрен, ја знам да се Кличко клања ђаволу. Они су уплетени у неке високе кругове и такве ствари и тамо изводе разне магије или штагод. То и није нека тајна, можете да погледате на ЈуТјубу снимке на којима се играју са магијом. (...) Он једноставно не може да ме победи. Сада када знам да је он сатаниста, знам и да нема никакве шансе да ме победи. Бог му то неће дозволити. Готово да сам хиљаду посто сигуран да ми не може ништа", рекао је Тајсон Фјури, неколико дана пре меч, а синоћ је то и остварио.
Прочитајте још:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА