Најновије

СЛЕДИ ЈОШ ЖЕШЋИ УДАР НА ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Немачка креће у војну интервенцију у Сирији

Немачка војска је данас објавила да ће око 1.200 војника послати у Сирију како би помогла Француској у борби с организацијом Исламском државом, што ће бити највећа немачка мисија у иностранству.
Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

"С војног гледишта број војника који су потребни да осигурају функционисање авиона и бродова требао би да се креће око 1.200", рекао је главни инспектор Бундесвера, највиши чин у немачкој војсци, Волкер Векер за Билд. Мисија би могла почети "ускоро,после добијања мандата" , додао је. Немачка, која се дуго опирала војној интервенцији у Сирији, у четвртак је известила да начелно пристаје на такву мисију након париских напада, али није навела појединости о броју мобилисаних војника. Након начелне одлуке, немачка влада у уторак треба да службено потврди немачку војну интервенцију у Сирији, после чега ће о њој гласати заступници у парламенту, што би требало да иде глатко обзиром на велику већину којом у Бундестагу располаже коалиција канцеларке Ангеле Меркел. Немачка војска је 1999. први пут након Другог светског рата војно интервенисала у иностранству у оквиру НАТО ваздушних удара на Косову, након одобрења Савезног уставног суда. Тренутно је посредно умешана у борбу с ИД у склопу обучавања и опремања курдских бораца на северу Ирака.
Прочитајте још:АСАД: Непријатељске земље повећавају испоруке оружја терористима!НЕМЦИ НИСКО УДАРАЈУ ПУТИНА: Ти си расиста и насилник!ДРМА СЕ ФОТЕЉА: Скоро половина Немаца против четвртог мандата Aнгеле Mеркел
Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА