Најновије

Патријарх Иринеј: Косово ћемо вратити или милом или силом!

НИШ - Српски патриjарх Иринеj рекао jе данас у Нишу да смо сви дужни да дигнемо глас у заштити Kосова и Mетохиjе и да "ако дође до силе, морамо учинити све да милом или силом то вратимо".
Патријарх Иринеј (Фото: ЈуТјуб)

Патријарх Иринеј (Фото: ЈуТјуб)

"Надам се да нећемо бити у прилици да на таj начин то бранимо, већ да ће свест и савест оних коjи одлучуjу о нашоj судбини проговорити на начин како треба да говори jедна пробуђена и чиста људска савест", рекао jе Иринеj новинарима поводом почетка заседања Унеска. Сада jе реч о томе да нам узму светиње и да их прогласе светињама Kосова. Иринеj jе, приликом посете нишкоj епархиjи, рекао да се на Kосову и Mетохиjи налазе наше светиње, "то jе наша историjа, наша култура, почетак свега онога великог и траjног у нашоj историjи, нашоj култури." "Mи то ни у ком случаjу не можемо дозволити ни себи, ни другима, да Kосово и Mетохиjа не буду народа коме припада од како се зна за Kосово и Mетохиjу и српски народ", казао jе Иринеj. Oн jе казао да српске светиње треба сада поверити народу коjи jе читавим веменом своjе историjе палио наше светиње и да то не смемо дозволити. Иринеj jе подсетио да се на Kосову и Mетохиjи налази резиденциjа српских патриjарха (Пећка патриjаршиjа), као и наjвеће светиње наше историjе и културе.
Прочитајте још:ПАТРИЈАРХ ИЗНЕО ПРЕДЛОГ: Веронаука да буде обавезнаЈЕЗИВА ПРЕДВИЂАЊА ОНКОЛОГА: У Србији се очекује експанзија малигних тумора
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА