Најновије

ЛАВРОВ ПОТПУНО ОПОВРГНУТ: Мијатовић показала доказе

БЕЧ - Дуња Мијатовић, представник ОЕБС-ове канцеларије за слободу медија, одбацила је критике и оптужбе шефа руске дипломатије, Сергеја Лаврова и премијера Србије, Александра Вучића, да је ОЕБС политички инструментализован.
Дуња Мијатовић (Фото: ЈуТјуб)

Дуња Мијатовић (Фото: ЈуТјуб)

Она је на званичној ФБ страници ОЕБС-ове канцеларије за слободу медија написала да Лавров на основу непроверених и нетачних информација износи тешке оптужбе против ње. Потпуно је демантовала и приложила доказе којима обара тврдње Сергеја Лаврова, истичући да су оптужбе Лаврова и Вучића потпуно неосноване. "Све се налази на нашем сајту и то је најбоље сведочанство о мом коректном раду." - каже Мијатовићева прилажући линкове са сајта на којима се види да је она реаговала у случајевима убистава руских новинара. Она је демантовала тврдње шефа руске дипломатије да није реаговала на убиства руских новинара и кршење права у Украјини. "Ја сам једини међународни званичник који је реаговао на убиства руских новинара у Украјини", каже Мијатовићева и прилаже линкове: Анатолиј Клијан, камерман руског Првог канала: http://www.osce.org/fom/120566 Игор Корњељук и Антон Волошин, руска државна телевизија: http://www.osce.org/fom/119887 Италијански фотограф Андреа Рочели и асистент Андреј Миронов: http://www.osce.org/fom/119063 Руски фотограф, Андреј Стењин: http://www.osce.org/fom/123140

Organization for Security and Co-operation in EuropeThe Representative on Freedom of the MediaDunja Mijatović...

Posted by OSCE Representative on Freedom of the Media on петак 4. децембар 2015.
Подсећамо, Мијатовићева се, рекао је јуче Лавров, није огласила када је у питању кршење слободе медија у Украјини где су, како је рекао, све руске телевизије забрањене, а штампани медији цензуирисани или забрањивани, пренео је Танјуг. „Неки новинари су и физички нападани, а да не говорим о случајевима када су руски новинари током ратних дејстава на истоку Украјине убијени”, истакао је Лавров и додао да би све то „требало да буде узето у обзир у пуном капацитету. „Овај посао у ОЕБС-у је пуно политизован са додворавањем једном броју земаља”, рекао је шеф руске дипломатије. Премијер Вучић је, придружујући се одговору Лаврова о функцинисању одсека за медије ОЕБС, подсетио да је први напад на владу и њега и то лично од Мијатовићеве уследио у време мајских поплава прошле године и да је мислио да се то тада и завршило, али очито није. „Ја сам мислио да је истина важна и упињао сам се из петних жила да докажем да писање појединих медија није тачно. А онда сам у међувремену схватио да све то са истином, правдом и чињеницама нема везе”, рекао је, објавио је јуче Танјуг.
Прочитајте још:ПАНИКА У ПЕНТАГОНУ: Руси успешно тестирали „убицу сателита“!„Друг Стефановић“ диже устанак на Твитеру
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА