Najnovije

LAVROV POTPUNO OPOVRGNUT: Mijatović pokazala dokaze

BEČ - Dunja Mijatović, predstavnik OEBS-ove kancelarije za slobodu medija, odbacila je kritike i optužbe šefa ruske diplomatije, Sergeja Lavrova i premijera Srbije, Aleksandra Vučića, da je OEBS politički instrumentalizovan.
Dunja Mijatović (Foto: JuTjub)

Dunja Mijatović (Foto: JuTjub)

Ona je na zvaničnoj FB stranici OEBS-ove kancelarije za slobodu medija napisala da Lavrov na osnovu neproverenih i netačnih informacija iznosi teške optužbe protiv nje. Potpuno je demantovala i priložila dokaze kojima obara tvrdnje Sergeja Lavrova, ističući da su optužbe Lavrova i Vučića potpuno neosnovane. "Sve se nalazi na našem sajtu i to je najbolje svedočanstvo o mom korektnom radu." - kaže Mijatovićeva prilažući linkove sa sajta na kojima se vidi da je ona reagovala u slučajevima ubistava ruskih novinara. Ona je demantovala tvrdnje šefa ruske diplomatije da nije reagovala na ubistva ruskih novinara i kršenje prava u Ukrajini. "Ja sam jedini međunarodni zvaničnik koji je reagovao na ubistva ruskih novinara u Ukrajini", kaže Mijatovićeva i prilaže linkove: Anatolij Klijan, kamerman ruskog Prvog kanala: http://www.osce.org/fom/120566 Igor Kornjeljuk i Anton Vološin, ruska državna televizija: http://www.osce.org/fom/119887 Italijanski fotograf Andrea Ročeli i asistent Andrej Mironov: http://www.osce.org/fom/119063 Ruski fotograf, Andrej Stenjin: http://www.osce.org/fom/123140

Organization for Security and Co-operation in EuropeThe Representative on Freedom of the MediaDunja Mijatović...

Posted by OSCE Representative on Freedom of the Media on petak 4. decembar 2015.
Podsećamo, Mijatovićeva se, rekao je juče Lavrov, nije oglasila kada je u pitanju kršenje slobode medija u Ukrajini gde su, kako je rekao, sve ruske televizije zabranjene, a štampani mediji cenzuirisani ili zabranjivani, preneo je Tanjug. „Neki novinari su i fizički napadani, a da ne govorim o slučajevima kada su ruski novinari tokom ratnih dejstava na istoku Ukrajine ubijeni”, istakao je Lavrov i dodao da bi sve to „trebalo da bude uzeto u obzir u punom kapacitetu. „Ovaj posao u OEBS-u je puno politizovan sa dodvoravanjem jednom broju zemalja”, rekao je šef ruske diplomatije. Premijer Vučić je, pridružujući se odgovoru Lavrova o funkcinisanju odseka za medije OEBS, podsetio da je prvi napad na vladu i njega i to lično od Mijatovićeve usledio u vreme majskih poplava prošle godine i da je mislio da se to tada i završilo, ali očito nije. „Ja sam mislio da je istina važna i upinjao sam se iz petnih žila da dokažem da pisanje pojedinih medija nije tačno. A onda sam u međuvremenu shvatio da sve to sa istinom, pravdom i činjenicama nema veze”, rekao je, objavio je juče Tanjug.
Pročitajte još:PANIKA U PENTAGONU: Rusi uspešno testirali „ubicu satelita“!„Drug Stefanović“ diže ustanak na Tviteru
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA