Најновије

ВИКИЛИКС: Ердоган планирао пре шест седмица обарање руског авиона

ЛОНДОН - Викиликс је објавио да је турски инсајдер који објављује различите податке везане за корупцију Ердогановог режима под псеудонимом "Дубоко грло" још пре шест седмица упозоравао јавност да Реџеп Тајип Ердоган планира обарање руског авиона.
Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

Ердоган (Фото: ЈуТјуб)

Овај човек на Твитеру под именом Фуат Авни, односно, "Дубоко грло", објављује веома осетљиве информације и делује као опозиција режиму Ердогана. Његов стварни идентитет није познат, али је утицајан као опозиционар у турској јавности. Он је објавио пре шест седмица да Ердоган покушава да придобије гласачко тело назад тако што планира да направи претњу од светског рата и сукоб са Русијом. Обзиром да је код Турака веома јак патриотски набој и да им је херој Кемал Ататурк, већина њих би сукоб са Русијом доживела као патриотски акт, односно, позив на уједињење турског народа, па Ердоган управо то и жели. Фуат Авни је пре шест седмица писао да је "Турска већ оборила дрон тврдећи да је руски", а да Ердоган сада планира да обори и руски авион. Фуат Авни је ово писао одмах по стартовању руских операција у Сирији. "Ердоган је дао наређење да турска авијација обори руски авион под изговором да је нарушио турски ваздушни простор." - писао је тада Фуат Авни, преноси Викиликс. Фуат Авни је тада писао такође да САД окреће леђа Ердогану, јер он ситуацију у Сирији користи за свој обрачун са Курдима, те да САД постепено све више подржавају Курде уместо Ердогана. "Ердоган је изгубио све своје савезнике." - писао је Фуат Авни тада. Подсећамо, руске власти су изнеле тврдњу да је обарање руског авиона добро унапред испланиран напад.
Прочитајте још:КЕРИ ПРЕТИ: САД најављују „тешке одлуке“ у вези са Сиријом, на тапету Русија и ИранВЕЛИКА ОФАНЗИВА: Исламска држава муњевито осваја Авганистан, убијен главни вођа Талибана!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА