Najnovije

VIKILIKS: Erdogan planirao pre šest sedmica obaranje ruskog aviona

LONDON - Vikiliks je objavio da je turski insajder koji objavljuje različite podatke vezane za korupciju Erdoganovog režima pod pseudonimom "Duboko grlo" još pre šest sedmica upozoravao javnost da Redžep Tajip Erdogan planira obaranje ruskog aviona.
Erdogan (Foto: JuTjub)

Erdogan (Foto: JuTjub)

Ovaj čovek na Tviteru pod imenom Fuat Avni, odnosno, "Duboko grlo", objavljuje veoma osetljive informacije i deluje kao opozicija režimu Erdogana. NJegov stvarni identitet nije poznat, ali je uticajan kao opozicionar u turskoj javnosti. On je objavio pre šest sedmica da Erdogan pokušava da pridobije glasačko telo nazad tako što planira da napravi pretnju od svetskog rata i sukob sa Rusijom. Obzirom da je kod Turaka veoma jak patriotski naboj i da im je heroj Kemal Ataturk, većina njih bi sukob sa Rusijom doživela kao patriotski akt, odnosno, poziv na ujedinjenje turskog naroda, pa Erdogan upravo to i želi. Fuat Avni je pre šest sedmica pisao da je "Turska već oborila dron tvrdeći da je ruski", a da Erdogan sada planira da obori i ruski avion. Fuat Avni je ovo pisao odmah po startovanju ruskih operacija u Siriji. "Erdogan je dao naređenje da turska avijacija obori ruski avion pod izgovorom da je narušio turski vazdušni prostor." - pisao je tada Fuat Avni, prenosi Vikiliks. Fuat Avni je tada pisao takođe da SAD okreće leđa Erdoganu, jer on situaciju u Siriji koristi za svoj obračun sa Kurdima, te da SAD postepeno sve više podržavaju Kurde umesto Erdogana. "Erdogan je izgubio sve svoje saveznike." - pisao je Fuat Avni tada. Podsećamo, ruske vlasti su iznele tvrdnju da je obaranje ruskog aviona dobro unapred isplaniran napad.
Pročitajte još:KERI PRETI: SAD najavljuju „teške odluke“ u vezi sa Sirijom, na tapetu Rusija i IranVELIKA OFANZIVA: Islamska država munjevito osvaja Avganistan, ubijen glavni vođa Talibana!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA