Најновије

ЕРДОГАН: Турска ће и даље у добру, али и у злу бити уз БиХ на свим пољима

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је, након састанка у Анкари с члановима Председништва Босне и Херцеговине Драганом Човићем и Бакиром Изетбеговићем, изјавио да ће Турска увек бити уз БиХ на свим пољима.
Човић, Ердоган, Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

Човић, Ердоган, Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

„У потпуности верујем да ће народ БиХ и у наредном периоду наставити исказивати јединство у борби против тероризма. Тероризам нема веру нити нацију. Турска ће увек бити уз БиХ и пријатеље у борби против тероризма”, рекао је Ердоган. На конференцији за новинаре Ердоган је изјавио да ће данашња посета продубити сарадњу и оснажити доносе између Турске и БиХ. „На састанцима које смо имали данас још једном смо потцртали да је Турска уз БиХ на свим пољима. Још једном смо изразили подршку БиХ на путу интеграција с европским институцијама, као и на евроатлантском путу. Желим да нагласим да ће Турска и даље, у добру али и злу, бити уз БиХ на свим пољима”, казао је Ердоган. Нагласио је да је потребно додатно проширити сарадњу између Турске и Босне и Херцеговине. „Сложили смо се у погледу потребе проширења опсега међусобне сарадње. Желим да кажем да смо одлучни да наставимо заједничке активности с БиХ на свим пољима, укључујући политичке, економске, трговинске и војне односе”, истакао је турски председник. На питање о увозу меса из БиХ у Турску, Ердоган је одговорио да ће Турска и 2016. године наставити да увози обећаних 15 хиљада тона меса. „У вези с питањем увоза 15 хиљада тона меса наш саговорник је Председништво БиХ. Нисмо могли целу количину тог меса да увеземо током ове године, али 2016. године ћемо наставити да увозимо то месо”, рекао је Ердоган. Чланови Председништва БиХ су током сусрета с Ердоганом казали да су БиХ и Република Турска пријатељске земље, које немају отворених политичких питања. „Истаки су да је економска сарадња на високом нивоу, с могућношћу унапређења и заједничког наступа на трећим тржиштима. Чланови Председништва БиХ су исказали захвалност председнику Ердогану, државним функционеримаима Републике Турске и турскоме народу, за континуирану подршку коју Република Турска пружа свим грађанима Босне и Херцеговине”, наводи се у саопштењу Председништва БиХ. На састанку је разговарано и о блискоисточној, хуманитарној, политичкој и сбезбедносној кризи, те модалитетима њезина решавања.
Прочитајте још:НА КОНСУЛТАЦИЈАМА: Врх БХ Федерације код Ердогана (ВИДЕО)ЗАТАШКАВАЊЕ ЗЛОЧИНА: Овако Хрвати прикривају истину о масакру Срба током „Олује“!ЗАПАД У СТРАХУ: Ако се Српска отцепи – БиХ постаје „исламска држава“!
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА