Најновије

ОДЛЕПИО: Портпарол Стејт департмента напао руску новинарку

ВАШИНГТОН - Тензије у односима САД и Русије данас су на недипломатски начин испливале и у прес сали америчког Стејт департмента где је портпарол критиковао новинарку руске телевизије РТ.
Џон Кирби (Фото: ЈуТјуб)

Џон Кирби (Фото: ЈуТјуб)

Спор је почео с низом оштрих и, како наводи агенција Асошијетид прес, сугестивних питања дописнице телевизије РТ Гајане Чичакјан, после чега је портпарол Стејт департмента Џон Кирби изнео неуобичајено оштру осуду руских војних активности у Сирији и понашања руских медија. – Не могу да верујем да вас није срамота да постављате таква питања – рекао је Кирби после вишеминутне размене с Чичакјан на чије је питање претходно одговорио: „Мора да сте гледали та питања и смејали се себи, зар не? Она су потпуно сулуда“. Тема расправе је био спор Турске и Ирака о турским војним снагама у Ираку. Турска има војну мисију обуке у Мосулу од 2014, али је долазак додатних снага изазвао незадовољство у Багдаду. Чачакјан је питала да ли су САД на неки начин одговорне зато што желе да друге земље шаљу војску у Сирију и Ирак да се боре против Исламске државе. Кирби је рекао да се сва америчка војна помоћ у Ираку координира с ирачком владом и да су сваки другачији наводи „само потпуно неосноване оптужбе“. – Мислим да не вреди више расправљати о томе – рекао је портпарол. Расправа је, међутим, настављена. На питање новинарке зашто САД у основи кажу „то вас се не тиче“, Кирби је узвратио: „Опет, још једно смешно питање“. Кирби је додао да САД пуштају Турску и Ирак да превазиђу разлике и да се свако фокусира на борбу против Исламске државе, „што, узгред, Руси не раде“. На захтев Чичакјан да каже која су питања „смешна“, Кирби је наставио критику: „Можете питати шта год желите… Можете то да радите овде у САД. Али на видим да постављате иста та питања вашој влади о Исламској држави у Сирији. А заиста бих волео да видим да поставите та питања“.
Прочитајте још:Пуковник Јашченко: Украјина убацила диверзантско-терористичку групу на територију ЛНРРУСИЈА ДОБИЈА НОВОГ САВЕЗНИКА: Италија са Русијом улази у борбу против џихадиста
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА