Најновије

Трг НАТО жртава разбеснео мештане

МУРИНА - Одлука да се одбаци иницијатива три месне заједнице, Мурине, Брезојевице и Велике, да Трг омладине у Мурини убудуће носи назив Трг НАТО жртава, изазвала је гневну реакцију мештана.
Транспарент са анти-НАТО протеста у Шпанији (Фото: ЈуТјуб)

Транспарент са анти-НАТО протеста у Шпанији (Фото: ЈуТјуб)

Да подсетимо, одлуку о одбацивању иницијативе донели су представници одборничких клубова СДП, Бошњачке странке и Грађанске иницијативе, које су са СНП у власт у Плаву. О томе ће се гласати на седници у понедељак. - Предлог је поднесен из пијетета према невино страдалим током НАТО бомбардовања Мурине, 30. априла 1999, када је погинуло шест особа, међу којима и троје деце. Општински одбор СНП у Плаву неће подржати предлог одлуке о одређивању назива имена улица и тргова, јер није укључена и иницијатива три месне заједнице. - Плав мора да заборави времена када су се грађанима Мурина, Брезојевице и Велике могла на силу наметати решења - каже шеф Одборничког клуба ДФ, Милун Зоговић. - Одлука комисије за давање назива улица и тргова да не прихвати мој предлог, који су подржали од сви чланови комисије из Мурине, Брезојевице и Велике, представља отворено правно насиље и неуважавање политичких представника народа овог краја. Коме то у Плаву смета предлог да се Трг у Мурину назове "Трг НАТО жртава"? Да ли су локалне власти добиле инструкције о забрани са државног нивоа или је залуђеност уласком у НАТО, који је запалио и разорио Ирак, Либију, Сирију, Авганистан био довољан да наше колеге из Плава не дозволе да и на овај начин чувамо од заборава и одамо признање нашим невино страдалим суграђанима у бомбардовању Мурина 1999. - саопштио је Зоговић, који сматра да грађани месних заједница Мурино, Брезојевице и Велика треба да покажу грађанску непослушност.
Прочитајте још:Кустурица открио откуд баш он за столом са ПутиномЈЕЗИВА ЕКСПЛОЗИЈА: Удар руске авијације код Алепа (ВИДЕО)
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА