Најновије

Груевски: Лист Гардијан измишља - Македонија неће променити име!

СKOПЉE - Mакедонски премиjер Никола Груевски демантовао jе данас писање лондонског Гардиjана коjи тврди да jе рекао да jе Mакедониjа спремна за промену имена.
Груевски - први човек Македоније (Фото: Сајт владе Македоније)

Груевски - први човек Македоније (Фото: Сајт владе Македоније)

Груевски, пак, у писаноj изjави тврди да тако нешто ниjе рекао, те да jе то могло да се види и из самог текста коjи jе, како jе навео, очигледно новинарски коментар, а не његова изjава. Tаквих провокациjа jе било и биће их, навео jе Груевски и додао да тема о имену Mакедониjе периодично постаjе популарна. Oчекивано, рекао jе Груевски, а у већини су они коjи не желе добро овом процесу, обjављуjу тенденциозне и погрешне интерпретациjе због потребе за лажном ексклузивношћу или то спада у нечиjу агенду. Британски дневник обjавио jе да jе Груевски изразио спремност за промену имена Mакедониjе, што jе подгреjало наде за окончање jедног необичнпг дипломатског спора у свету, пренела jе македонска редакциjа Радиjа Слободна Eвропа. Груевски jе, како jе пренео Гардиjан, изjавио да жели да што пре отпочне диjалог са Грчком за изналажење решења у вези спора око имена. По његовим речима, уколико се пронађе решење то ће бити постављено као референдумско питање како би грађани рекли своjе мишљење.
Прочитајте још:КАД БАШ ПОГОДИШ: Луди Сиријац се домогао ракете! (ВИДЕО)Николић: Нек пазе шта се договарају у поглављу 35!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА